Σαν σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά ανακοινώνει το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Ήταν σαν σήμερα, 11 Ιουνίου του 2013, όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω διαγγέλματος του τότε υπουργού Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, και κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου ανακοίνωνε το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ).

Η ΕΡΤ διαλύθηκε με κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε βάσει του άρθρου 14B του νόμου 3429/2005 (σχετικά με τη λύση,

συγχώνευση και αναδιάρθρωση των δημοσίων επιχειρήσεων) όπως τροποποιήθηκε με το επείγον κυβερνητικό Νομοθετικό Διάταγμα (ΦΕΚ 139/11.6.2013, Τεύχος A’).

Παρά το τρέξιμο ενός πλεονάσματος του προϋπολογισμού χάρη στο ανταποδοτικό τέλος, σε τηλεοπτική του δήλωση, ο Κεδίκογλου, χαρακτήρισε την ΕΡΤ ως ένα «καταφύγιο των αποβλήτων» που κόστιζε περισσότερο και είχε λιγότερους θεατές από τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με σχεδόν πραξικοπηματικές διαδικασίες προχώρησε στην πρωτόγνωρη αυτή για δυτική δημοκρατία, κίνηση, να ρίξει «μαύρο» στον δημόσιο φορέα ενημέρωσης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και κριτικές τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Το μετάπειτα μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ δεν μακροημέρευσε, χάρη στην εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης, να είναι η επαναφορά της ΕΡΤ. Στις 28 Απριλίου του 2015, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το σχετικό νομοσχέδιο και έτσι στις 11 Ιουνίου 2015 η ΕΡΤ επαναλειτούργησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα