Σαν σήμερα η απελευθέρωση των Ιταλών από τους ναζί: Γιόρτασαν τραγουδώντας το «Bella Ciao» στα μπαλκόνια (video)

Ούτε η πανδημία του κορονοϊού ήταν αρκετή για να εμποδίσει τους Ιταλούς να γιορτάσουν τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας τους από το φασιστικό καθεστώς.

Sto piangendo da qualche ora. #Bergamo resiste, sempre. Oggi ancora di più. Buon #25aprile a tutti. #BellaCiaoDaOgniBalcone pic.twitter.com/dyshqwjjH6

— Annapaola Corona (@AnnapaolaCorona) April 25, 2020

Μπορεί να έχουν απαγορευτεί οι μαζικές συγκεντρώσεις, ωστόσο χιλιάδες ήταν οι

πολίτες που βγήκαν στα μπαλκόνια και τα παράθυρά τους κυματίζοντας σημαίες και τραγουδώντας το «Bella Ciao», τον ύμνο της ιταλικής αντίστασης απέναντι στον φασισμό.

Never forget 75 years since Nazi s our of Italy and now look what they are living with each day. Robust Nation https://t.co/sn4AFBLHqs

Paul Magee (@paulmagee52) April 25, 2020

Διάγγελμα από τον Σέρτζιο Ματαρέλα

«Η γιορτή αυτή της απελευθέρωσης από τον φασισμό και τον ναζισμό ας μας προσφέρει την δύναμή για μια νέα αρχή», δήλωσε ο ιταλός πρόεδρος.

Το πρωί του Σαββάτου, μόνος και με προστατευτική μάσκα, κατέθεσε στεφάνι, στην πλατεία Venezia της Ρώμης. «Πρόκειται για ένα απόθεμα αξιών τεράστιας κοινωνικής και θεσμικής αξίας, το οποίο πρέπει να προσφέρει, για μια ακόμη φορά, την ισχυρή ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, την φάση της ανάκαμψης της χώρας μας», είπε ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

April 25th 2020: the iconic picture of Italy’s liberation day the best gift of our grandparents is #freedom #25aprile #BellaCiaoDaOgniBalcone #BellaCiao #Resistenza pic.twitter.com/Xf7nA3oOHb

Giovanni Marchegiani (@Marcheg83) April 25, 2020

Πρόσθεσε ότι σήμερα, οι μαχητές στην πρώτη γραμμή του πυρός είναι οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι εργάτες και όσοι επιτρέπουν στην Ιταλία να συνεχίσει να λειτουργεί.

Με αναφορές στις τελευταίες φάσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και στην αμέσως επόμενη περίοδο, ο Ματαρέλα υπογράμμισε, επίσης, ότι «ακριβώς την περίοδο εκείνη η αντοχή, οι θυσίες και η εθνική συνείδηση επέτρεψαν στους Ιταλούς να ξεπεράσουν εμπόδια που έμοιαζαν απροσπέλαστα». Τέλος παρότρυνε τους συμπατριώτες του, λέγοντας ότι «η ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις δυσκολίες, να χαρακτηρίσει την στάση τους και στην σημερινή περίοδο, κατά την σκληρή δοκιμασία της ασθένειας αυτής, η οποία στέρησε τόσες ζωές».

Bella Ciao en los balcones de Italia#BellaCiao #BellaCiaoDaOgniBalcone pic.twitter.com/eQq8N5hP59

mario.corera (@Mariocorera1) April 25, 2020

Πηγή: Σαν σήμερα η απελευθέρωση των Ιταλών από τους ναζί: Γιόρτασαν τραγουδώντας το «Bella Ciao» στα μπαλκόνια (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα