Σάλος στα social media στην Κίνα με βιβλίο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση (εικόνες)

Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media στην Κίνα για ένα σχολικό βιβλίο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που απευθύνεται σε παιδιά 6-13 ετών και το οποίο έχει διχάσει τους γονείς, δασκάλους και επιστήμονες.

Το βιβλίο, σύμφωνα με το CNN, εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, είναι προϊόν έρευνας 9 ετών, χρησιμοποιείται ήδη σε 18 σχολεία στην πρωτεύουσα και πωλείται.

Το εξώφυλλο του βιβλίου που προκάλεσε διαμάχη στα social media

Παρόλο που χρησιμοποιείται σε ορισμένα σχολεία για σχεδόν μια δεκαετία, το βιβλίο έγινε viral αυτή την εβδομάδα μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών με το περιεχόμενό του από έναν γονιό στο κοινωνικό δίκτυο Weibo, που είναι το αντίστοιχο Twitter της Κίνας.

Ο γονιός έγραψε κάτω από τις φωτογραφίες ότι ντρέπεται να το διαβάσει και ότι η εικονογράφηση παραείναι παραστατική, ενώ το ποστ κατακλύστηκε από δεκάδες αντιφατικά σχόλια με άλλους χρήστες να συμφωνούν και άλλους να επικρίνουν.

Πρόσεχε μην τραυματίσεις τον εαυτό σου κατά τον αυνανισμό, συμβουλεύει το βιβλίο.

Τι ακριβώς είναι αυτό που ξεσήκωσε αντιδράσεις; Το βιβλίο καλύπτει θέματα που σχετίζονται με την αναπαραγωγή, τη σεξουαλική κακοποίηση, τα θέματα φύλου, την ομοφυλοφιλία και το ασφαλές σεξ. Τα κείμενα επίσης συνοδεύονται από εικονογράφηση γυναικείων και ανδρικών γεννητικών οργάνων, διείσδυσης και έμμηνου ρύσεως.

Το βιβλίο θίγει μεταξύ άλλων και την ομοφυλοφιλία

Οι επικριτές του βιβλίου επιμένουν πως οι εικόνες δεν είναι κατάλληλες για παιδιά, χαρακτηρίζουν το βιβλίο ως «πορνό καρτούν» και θεωρούν πως υπάρχει κίνδυνος τα παιδιά να δοκιμάσουν να αντιγράψουν κάποιες από αυτές τις εικόνες.

Παραστατική εικονογράφηση που έχει ενοχλήσει ορισμένους γονείς

Άλλοι έσπευσαν να υπερασπιστούν την επιλογή των εικόνων, με τους εκδότες να τονίζουν ότι το βιβλίο ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας στην οποία πήραν μέρος δάσκαλοι, γονείς και παιδιά. Υποστηρίζουν δε πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Κίνα είναι ανύπαρκτη τόσο στην οικογένεια όσο και στο σχολείο.

Συμβουλές για ασφαλές σεξ

Ανάμεσα στους υποστηρικτές είναι και μια γνωστή κινέζα κοινωνιολόγος, η Li Yinhe, η οποία επισημαίνει ότι το βιβλίο είναι απολύτως κατάλληλο για τα παιδιά, ενώ οι αναφορές σε θέματα φύλου, βοηθούν τους LGBTQ μαθητές να μην αισθάνονται μόνοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα