Σάλος με το γκολ του Μέσι που ενώ… μπήκε δεν μέτρησε (video)

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σε Ισπανία και υπόλοιπη Ευρώπη μονοπώλησε το γκολ του Λιονέλ Μέσι στη χθεσινή αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Βαλένθια (1-1), που δεν μέτρησε καθώς πέρασε απαρατήρητο από διαιτητή και επόπτη.

Θέμα προς συζήτηση είναι η χρήση του VAR αλλά και του Line-goal, που θα αποτρέψει ανάλογα περιστατικά. Τι ακριβώς συνέβη; Στο 30’ με σουτ ο Μέσι πέρασε την μπάλα από τη γραμμή του τέρματος όμως στη συνέχεια ο Νέτο την έδιωξε, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί το γκολ ο διαιτητής.

Η Sport έγραψε «Δεν μπορούν με την Μπάρτσα», η Mundo Deportivo το χαρακτηρίζει ως «ένα ακόμα σκάνδαλο», η L’ Esportiu έχει τίτλο «ντροπή», ενώ η La Vanguardia σημειώνει ότι «η Βαλένθια κράτησε πίσω μία τραυματισμένη Μπαρτσελόνα». Σε όλες τις εφημερίδες υπάρχει, η φωτογραφία που δείχνει την μπάλα να έχει περάσει καθαρά τη γραμμή του τέρματος.

Στην Olé της Αργεντινής έγραψαν «Έκλεψαν τον Μέσι!», υπενθυμίζοντας ότι στο πρωτάθλημα της Ισπανίας δεν υπάρχει ακόμα το VAR, κάτι που θα συμβεί από την προσεχή σεζόν.

Η Gazzetta dello Sport ανέφερε: «Γκολ-φάντασμα, η μπάλα είχε περάσει τουλάχιστον 30 εκατοστά», η L’Équipe «Ο διαιτητής, που δεν είχε την βοήθεια του VAR, όπως στην Γαλλία», το ESPN «Ρεάλ και Ατλέτικο μπορούν να χειροκροτήσουν το αποτέλεσμα της Mestalla», ενώ η Sun θύμισε: «η πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι το μόνο από τα πέντε πιο σημαντικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη που δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία της γραμμής (line-goal) του τέρματος, που ξεκαθαρίζει τέτοιες περιπτώσεις».

Τον Ιούλιο του 2012, το αρμόδιο συμβούλιο θέσπισης κανονισμών της FIFA (IFAB) ενέκρινε επισήμως τη χρήση τεχνολογίας γραμμής, Line-goal, τροποποιώντας τους νόμους του παιχνιδιού, χωρίς όμως να απαιτεί τη χρήση του. Λόγω της δαπάνης της, η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται μόνο στα υψηλότερα πρωταθλήματα και διοργανώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα