Σάλος με τη νέα καμπάνια της Benetton – Χρησιμοποιεί εικόνες προσφύγων που μόλις έχουν διασωθεί (εικόνες)

Τη στιγμή που η Ευρώπη, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος «βυθίζονται» στην προσφυγική κρίση, η Benetton κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: προκαλεί και δημιουργεί σάλο αντιδράσεων με τη νέα της καμπάνια με μετανάστες.

Η νέα της διαφημιστική καμπάνια λοιπόν χρησιμοποιεί εικόνες προσφύγων από το πλοίο «Aquarius», οι οποίοι μετά από μια Οδύσσεια πολλών ημερών είχαν μόλις διασωθεί στη Μεσόγειο.

Η καμπάνια προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΜΚΟ που συμμετείχε στη διάσωση, η οποία έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Photo by Orietta Scardino / ANSA pic.twitter.com/guFAq0976l

Benetton (@benetton) 17 Ιουνίου 2018

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “SOS Méditerranée” διαχωρίζει πλήρως τη θέση της, τονίζοντας ότι «Η αξιοπρέπεια των ανθρώπων θα πρέπει να γίνεται σεβαστή υπό όλες τις συνθήκες. Η ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Μεσόγειο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς».

Italian clothing firm Benetton is being widely criticized for using a picture of migrants rescued from the Mediterranean for its latest advertisement campaign.https://t.co/WgYksXFEAQ pic.twitter.com/fQcjJzXWBK

— dwnews (@dwnews) 21 Ιουνίου 2018

Παράλληλα, καταδικάζει την «ατομική πρωτοβουλία» του φωτογράφου που παραχώρησε το στιγμιότυπο για τη διαφήμιση, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια δεν δίνει την συγκατάθεσή της για χρήση των φωτογραφιών της για εμπορικούς σκοπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα