Σάκος με εκρηκτικά και στο κόμμα της Μέρκελ – Μυστήριο το κίνητρο του δράστη (εικόνες – video)

Αφού εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στη τζαμαρία του SPD το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, ο 58χρονος παραδέχτηκε πως τοποθέτησε ταξιδιωτικό σάκο με εύφλεκτα υλικά στα κεντρικά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο ΒερολίνοΟ δράστης ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή τουΔεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία, σύμφωνα με την αστυνομίαΟ δράστης δεν ανήκει στον ακραίο χώρο“Δεν τραυματίστηκε κανείς”, διαβεβαίωσε ο Μάρτιν Σουλτς

Τα κίνητρα του δράστη που σκόρπισε τον πανικό το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων πέφτοντας με το αυτοκίνητό του, γεμάτο

μπιτόνια βενζίνης και γκαζάκια στην τζαμαρία του αρχηγείου των γερμανών σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο, αναζητούν οι γερμανικές αρχές.

Δείτε επίσης: Πανικός στο Βερολίνο – Αυτοκίνητο γεμάτο εύφλεκτα υλικά εισέβαλε στα γραφεία του SPD

Το ρολόι δείχνει 22:50 όταν το αυτοκίνητο του 58χρονου άνδρα εισέβαλε στη τζαμαρία του κτιρίου στο Κρόιτσμπεργκ. Το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τις πρώτες γυάλινες πόρτες του κτιρίου (Willy Brandt House), όπου και στεγάζονται τα γραφεία του SPD, ενώ ήταν φορτωμένο με δοχεία πετρελαίου και γκαζάκια υγραερίου. Το σύστημα κατάσβεσης του κτιρίου, ενεργοποιήθηκε σβήνοντας τις φλόγες που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου στην είσοδο.

Οι αρχές δεν προχώρησαν στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του άνδρα, γνωστοποιώντας μόνο ότι πρόκειται για έναν 58χρονο.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για την πιθανότητα ενός προσωπικού πολιτικού κινήτρου, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε λεπτομέρειες.

Ο δράστης, ο οποίος ανασύρθηκε αιμόφυρτος μέσα από το όχημα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, δήλωσε πάντως στις αρχές ότι ήθελε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τοποθέτησε ταξιδιωτικό σάκο με εύφλεκτα υλικά στα κεντρικά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, ο οποίος εντοπίστηκε και εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές.

Πολλά ερωτηματικά, ελάχιστες απαντήσεις

Οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνες με την κατηγορία του εμπρησμού και της προσπάθειας πρόκλησης έκρηξης. Παρά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι διωκτικές αρχές και στο σπίτι του 58χρονου τα κίνητρα για τις ενέργειές του παραμένουν μέχρι αυτή την στιγμή άγνωστα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης ανήκει στον ακραίο χώρο. Οι έρευνες συνεχίζονται ωστόσο προς κάθε κατεύθυνση.

Εκπρόσωπος του SPD δήλωσε πάντως ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Εκτός από το προσωπικό ασφαλείας στην είσοδο, τα κεντρικά των σοσιαλδημοκρατικών ήταν άδεια την ώρα της επίθεσης. Ο πρόεδρος του κόμματος, Μάρτιν Σουλτς, έγραψε τη Δευτέρα στο twitter πως «χθες το βράδυ ένα αυτοκίνητο εισέβαλε στα κεντρικά του SPD. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη. Είμαι χαρούμενος που κανείς δεν τραυματίστηκε».

Το πρωί της Δευτέρας, οι γερμανικές αρχές απομάκρυναν το όχημα από την είσοδο του κτιρίου. Ό,τι απέμεινε από την γυάλινη πόρτα, στην οποία χτύπησε το αυτοκίνητο, βρίσκεται κοντά στην είσοδο του κτηρίου, ενώ εκατοντάδες θραύσματα είναι ακόμα διασκορπισμένα παντού.



Πηγή: Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα