Ρώσικη εφημερίδα καλεί τις γυναίκες να είναι υπερήφανες για την ενδοοικογενειακή βία

Ο μισογυνισμός της Ρωσίας δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Τη στιγμή που νέος νόμος ουσιαστικά αποποινικοποιεί την ενδοοικογενειακή βία στη χώρα, αρθρογράφος μιας από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρας βρήκε μία μία άκρως σεξιστική δικαιολογία για να προτρέψει τις γυναίκες να μην διαμαρτύρονται όταν πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τους άντρες τους.

Ο Γιάροσλαβ Κορομπάτοφ, της Komsomolskaya Pravda, είναι ξεκάθαρος στο μήνυμά του. «Θα πρέπει να είστε υπερήφανες για τις μελανιές σας...».

«Για χρόνια,

οι γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι τις χτυπούσαν, έβρισκαν παρηγοριά στο υποκριτικό επιχείρημα «αν σε χτυπά, σε αγαπά». Μια νέα επιστημονική έρευνα, όμως, προσφέρει στις γυναίκες με οξύθυμους συζύγους νέο έδαφος ώστε να είναι «υπερήφανες» για αυτούς. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με βιολόγους οι βίαιοι άνδρες είναι πιθανότερο να γεννήσουν αγόρια».

Ο Κορομπάτοφ επικαλέστηκε έρευνα του Αμερικαοβρετανου εξελικτικού ψυχολόγου, Σατόσι Καναζάουα που τιτλοφορείται «Οι βίαιοι άνδρες αποκτούν γιους» (2005). Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Καζανάουα θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στον τομέα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα