Ρέθυμνο: Δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες

«Η Ελλάδα και η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας υπήρξαν και συνεχίζουν να αποτελούν το φως, την ελπίδα και το σπουδαιότερο παράδειγμα αλληλεγγύης, σε μία περίοδο όπου η Ευρώπη βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση που έχει αντιμετωπίσει στη σύγχρονη ιστορία και επιλέγει να μετατραπεί σε φρούριο». Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στο κάλεσμά του

προς τους πολίτες στο Ρέθυμνο, σε μία προσπάθεια να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των προσφύγων συγκεντρώνοντας, μεταξύ άλλων, είδη πρώτης ανάγκης.

«Καλούμε όλους του πολίτες του Νομού Ρεθύμνου να γίνουν κομμάτι αυτής της υπόθεσης, να ανοίξουν μια μεγάλη αγκαλιά στους πρόσφυγες. Όλοι και όλες μας μπορούμε με τον πιο απλό τρόπο να βοηθήσουμε στην πράξη μέσα από τη αλληλεγγύη… Κανένας άνθρωπος μόνος του, η Αλληλεγγύη θα νικήσει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, ο οποίος συγκεντρώνει κάθε απόγευμα στα γραφεία του είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες (τρόφιμα μακράς διάρκειας, αναλώσιμα, είδη καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη ταξιδιού). Να σημειωθεί πως ήδη έχουν αποσταλεί στον Πειραιά τα πρώτα είδη που έχουν συλλεχθεί και αφορούν κυρίως είδη ένδυσης, φάρμακα και τρόφιμα για παιδιά.

Παράλληλα, στα Ανώγεια, για ακόμη μία φορά, οι κάτοικοι δείχνουν στην πράξη τη διαχρονική αλληλέγγυα στάση που τους διέπει μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων να συμμετέχει στη μεγάλη καμπάνια αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που ανέλαβε με απόφασή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης. Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, τα Ανώγεια είναι ο τόπος στην Κρήτη που έχει βιώσει σε μεγάλο βαθμό και με ένταση τα δεινά του πολέμου αλλά και τα αποτελέσματα της προσφυγιάς.

Οι κάτοικοι προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ρουχισμού και διαβίωσης, φαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεται ψυγείο, καθημερινά από τις 08:30 έως και 14:30, μέχρι και την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, τα ΚΑΠΗ και τα ΚΗΦΗ, καθώς επίσης στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.

Πηγή φωτογραφίας: SOOC

Keywords
Τυχαία Θέματα