«Ρεσιτάλ» τουρκικών προκλήσεων: Κανείς δεν κάνει έρευνες στην ανατ. Μεσόγειο χωρίς την άδειά μας

Ανεβάζει διαρκώς τους τόνους η Άγκυρα την ώρα που στις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να προχωρήσει σε έρευνες, γεωτρήσεις ή δραστηριότητες παραγωγής στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται με τη συμφωνία με τη Λιβύη, χωρίς την άδειά της» δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Σε συνέντευξή του στη Daily Sabah,

ο τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστήριξε ότι η συμφωνία με τη Λιβύη έγινε με την επίσημη κυβέρνηση που είναι αναγνωρισμένη από όλο τον κόσμο.

«Είμαστε χώρα με απέναντι ακτές με τη Λιβύη. Η συμφωνία είναι εντός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου για τη θάλασσα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ΝΑΤΟ. Δεν είναι τίποτα άλλο από μία ανώφελη προσπάθεια. Δεν υπάρχει κενό για το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει αντιρρήσεις» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα μεγιστοποίησε την σφαίρα εξουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιβεβαίωσε δε ότι η Τουρκία θα θέσει σε λειτουργία και τρίτο γεωτρύπανο όχι στη Μεσόγειο αλλά στη Μαύρη Θάλασσα και ίσως και σε διεθνή ύδατα, ενώ επανέλαβε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα σχεδιάζει άλλες πέντε γεωτρήσεις.

Πηγή: «Ρεσιτάλ» τουρκικών προκλήσεων: Κανείς δεν κάνει έρευνες στην ανατ. Μεσόγειο χωρίς την άδειά μας - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα