Ρεπόρτερ ESPN: Οι Μπακς άρχισαν την «επανάσταση», τα εύσημα στον Αντετοκούνμπο (video)

Ο γνωστός αμερικανός δημοσιογράφος, Μαρκ Σπίαρς, μίλησε για την «επανάσταση» των Μιλγουόκι Μπακς κατά των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ και κατά του Ντόναλντ Τραμπ και έδωσε τα εύσημα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τον οποίο τόνισε ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας και προφανώς τα «ελάφια» δε θα προχωρούσαν στην αποχή από τον αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζικ, αν ο ίδιος δεν συμφωνούσε.

Ο έγκριτος ρεπόρτερ του ΝΒΑ μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό

δίκτυο «ESPN» σχολίασε τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών και στάθηκε στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο «Greek Freak» τον οποίο μάλιστα είχε επικρίνει τις προηγούμενες ημέρες διότι δεν είχε πάρει θέση δημόσια για όσα συνέβησαν στο Ουισκόνσιν.

«Δεν εκπλήσσει η στάση του ΛεΜπρόν Τζέιμς και το πώς χρησιμοποιεί το γεγονός πως είναι ηγέτης», είπε ο Σπίαρς και πρόσθεσε: «Εδώ όμως οι Μπακς πρωτοστάτησαν. Ξέρω πως ο ΛεΜπρόν θα τους ακολουθούσε. Ας μιλήσουμε όμως για έναν άλλον σταρ. Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν κάπως αυστηρός με τον Γιάννη τις τελευταίες μέρες. Δεν είχε πει τίποτα, ακόμα δεν έχει μιλήσει. Ομως, ο Γιάννης είναι υποψήφιος για το βραβείο του MVP. Παίζει στους Μπακς και συμφωνεί με το μποϊκοτάζ».

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τι λέγεται στα παρασκήνια, αλλά αυτός είναι ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, της ομάδας που αποφάσισε να το αρχίσει όλο αυτό. Με όλο τον σεβασμό στον ΛεΜπρόν και τους Λέικερς, οι Μπακς άρχισαν αυτή την επανάσταση. Θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Γιάννη που συμφώνησε να το κάνει αυτό. Είμαι σίγουρος πως αν δεν ήταν υπέρ αυτής της κίνησης, θα όρθωνε το ανάστημά του για να αλλάξει τις εξελίξεις. Μίλησα με τον Μάρβιν Ουίλιαμς ώρες πριν από το παιχνίδι και μου είπε πως τότε δεν υπήρχαν συζητήσεις των Μπακς για το τι θα κάνουν. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε το χρονοδιάγραμμα όσων έγιναν μέχρι να παρθεί αυτή η ιστορική απόφαση των Μπακς».

Το σχόλιο του Μαρκ Τζέι Σπίρας για τον Αντετοκούνμπο στο 5.30 του βίντεο που ακολουθεί:

#NBA | NOTICIA

Los Bucks deciden no jugar en apoyo al #BlackLivesMatter.

@alejandroggo

LINKhttps://t.co/GbQH6ZJrUN pic.twitter.com/DtFh7BE6T1

— Solobasket (@solobasket) August 26, 2020

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα