Ρέκορντμαν συμμετοχών στην Premier League o Μπάρι

Αξέχαστη η σημερινή ημέρα για τον Γκάρεθ Μπάρι, καθώς με τη συμμετοχή του στην ενδεκάδα της Γουέστ Μπρομ στο εν εξελίξει ματς με την Άρσεναλ (ξεκίνησε βασικός) ο 36χρονος αμυντικός μέσος είναι και… με τη βούλα ο κορυφαίος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία της Premier League με 633 έναντι 632 του Ράιν Γκιγκς!

Στο ισόπαλο, 0-0, με την Γουέστ Χαμ της περασμένης εβδομάδας ο έμπειρος άσος

ισοφάρισε το ρεκόρ του παλαίμαχου σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Ουαλίας με 632 συμμετοχές κι απόψε «έγραψε ιστορία» πετυχαίνοντας κάτι που πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί στο μέλλον.Μια τέτοια μακρά καριέρα σημαίνει ότι ο Μπάρι θα πρωταγωνιστεί και σε άλλους τομείς. Με 52.871 λεπτά, ήδη, στα πόδια τους, βρίσκεται πάρα πολύ μπροστά από τον πιο κοντινό διεκδικητή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στα χρονικά της Premier League.

Ο Ντέιβιντς Τζέιμς ακολουθεί, με τους Φρανκ Λάμπαρντ και Ράιαν Γκιγκς στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.Επίσης και στα ματς στα οποία ξεκίνησε, ο Μπάρι προπορεύεται του Τζέιμς. Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Σίτι έχει 29 περισσότερα από τον αντίπαλό του, ο οποίος γι΄ άλλη μια φορά ακολουθεί στην 2η θέση.Ένας πίνακας που ο 36χρονος δεν βρίσκεται στην κορυφή είναι αυτός με τους παίκτες που έχουν δει τις πιο πολλές κίτρινες κάρτες. Ο Μπάρι έχει δεχτεί 119 παρατηρήσεις, 19 περισσότερες από τον Γουέιν Ρούνι που είναι δεύτερος και 20 από τους Λι Μπόιερ και Κέιβιν Ντέιβις.

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του Μπάρι, αφότου μπήκε στην πρώτη ομάδα της Άστον Βίλα, τα γκολ άργησαν να έρθουν. Χρειάστηκε να περάσουν 33 αγώνες για να πετύχει το πρώτο του τέρμα κι άλλα 156 για να φτάσει τα 10, αλλά υπό τις οδηγίες των Ντέιβιντ Ο΄Λίρι και Μάριν Ο΄Νιλ, ο Άγγλος άσος ήρθε σε πιο στενή επαφή με τα δίχτυα, φτάνοντας τα 40 πριν κλείσει 350 συμμετοχές.Οι εμφανίσεις του επιβραβεύτηκαν με τη μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου ο ρόλος του έγινε αρκετά πιο αμυντικογενής με καλύτερους επιθετικούς παίκτες γύρω του. Μόνο 11 γκολ στο πρωτάθλημα μέτρησε από τότε…

Στην τεράστια καριέρα του ο Μπάρι έχει αντιμετωπίσει 35 φορές την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ, 34 την Λίβερπουλ, 33 την Τσέλσι και με τη σημερινή άλλες τόσες την Άρσεναλ.

Οι περισσότερες συμμετοχές στην Premier League

Παίκτες Συμμετοχές
Γκάρεθ Μπάρι 633
Ράιαν Γκιγκς 632
Φρανκ Λάμπαρντ 609
Ντέιβιντ Τζέιμς 572
Γκάρι Σπιντ 532
Εμίλ Χέσκι 516

Τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην Premier League
Παίκτες Λεπτά
Γκάρεθ Μπάρι 52.871 (δεν έχουν προστεθεί τα σημερινά λεπτά που θα αγωνιστεί)
Ντέιβιντ Τζέιμς 51.299
Φρανκ Λάμπαρντ 48.868
Ράιαν Γκιγκς 46.433
Γκάρι Σπιντ 46.318

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα