Ρεφλεξολογία για μωρά: Θεραπεύοντας εναλλακτικά μικρούς πόνους

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της ρεφλεξολογίας είναι αποτελεσματικές στα μωρά, αφού ανταποκρίνονται θετικά. Το μόνο που χρειάζεστε για την συγκεκριμένη τεχνική είναι λίγο λαδάκι για μασάζ, αλλά και να έχετε κατά νου ότι επειδή τα μωρά συχνά βάζουν τα ποδαράκια στο στόμα, μετά από κάθε «συνεδρία» καλό είναι να τα καθαρίζετε με λίγο νερό με βαμβάκι ή να του φοράτε τα καλτσάκια του.

Προσοχή! Τους 2 πρώτους μήνες το βρεφικό μασάζ πρέπει να γίνεται μόνο με λάδι.

Καταρχάς θα πρέπει να ζητήσετε από το μικρό σας την άδεια για να ξεκινήσετε. Έτσι θα του δείξετε πως σέβεστε τις επιθυμίες του

και θα του μάθετε από πολύ μικρή ηλικία πως κανείς δεν επιτρέπεται να το αγγίζει χωρίς την άδειά του.

Το ιδανικό είναι να βρείτε μία ώρα που να είναι χαλαρό, όπως μόλις ξυπνήσει ή μετά το μπανάκι του. Βέβαια, εάν προσπαθείτε με την μέθοδο αυτή να το ανακουφίσετε από μικρούς πόνους, όπως κολικούς ή πονόδοντους, είναι φυσιολογικό να μην ξεκινήσετε με τους ευνοϊκότερους οιωνούς.

Ακόμα, επειδή το παιδικό δέρμα είναι πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα από εκείνο των ενηλίκων, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ένταση και την διάρκεια των κινήσεων. Μην ασκείτε μεγάλη πίεση και μην ξεπεράσετε σε διάρκεια τα 3 λεπτά.

Κρατήστε το ποδαράκι του και με τα δυο σας χέρια και ξεκινήστε κάνοντας ανοδικές κινήσεις από την βάση έως την άκρη του κάθε δακτύλου. Στην συνέχεια, ασκήστε μικρή πίεση σε κάθε δαχτυλάκι ξεχωριστά κρατώντας το ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη. Τελειώστε τινάζοντας ελαφρά κάθε δάχτυλο χωρίς να αλλάξετε την λαβή.

Κατόπιν, ξεκινήστε τις μαλάξεις κάνοντας ανοδικές επαναλαμβανόμενες κινήσεις από την φτέρνα έως την βάση των δακτύλων.

Τέλος, ξεκινήστε και πάλι από την φτέρνα κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τους αντίχειρές σας, δίνοντας ανάλογα με το πρόβλημα έμφαση στις ανακλαστικές περιοχές, όπως τις βλέπετε στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: HappyParenting.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα