Τρόμος σε συναγωγή στις ΗΠΑ – Τουλάχιστον οκτώ νεκροί μετά από πυροβολισμούς (εικόνα – video)

Οπλισμένος άνδρας μπήκε σε συναγωγή και άρχισε να πυροβολείΠληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούςΤουλάχιστον 12 οι τραυματίες
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμειςΈχει εκκενωθεί ο χώροςΟι τοπικές αρχές ζητούν από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχήΟ δράστης, μετά από διαπραγματεύσεις, παραδόθηκε και είναι υπό κράτηση

Συναγερμός σήμανε στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, στις ΗΠΑ όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε συναγωγή, σκοτώνοντας τουλάχιστον

οκτώ ανθρώπους και τραυματιζοντας πολλούς ακόμη.

Η συναγωγή ήταν γεμάτη με ανθρώπους για την λειτουργία του Σαββάτου, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Η αστυνομία έλαβε αρκετές κλήσεις από άτομα που ήταν εγκλωβισμένα μέσα στο κτίριο.

Reports of current active shooter in Tree of Life synagogue on the corner of Shady and Wilkins… Police urging citizens to stay out of the Squirrel Hill area #Pittsburgh #breakingnews pic.twitter.com/mEnpNL4ELV

JacoB.paul (@JacobCBPaul) 27 Οκτωβρίου 2018

Υπό κράτηση ο φερομένος ως δράστης

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σήμερα με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύματα μέσα σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ βρίσκεται υπό κράτηση, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

«Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ βρίσκεται υπό κράτηση. Έχουμε πολλά θύματα στο εσωτερικό της συναγωγής, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί που δέχθηκαν πυρά» είπε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KDKA μετέδωσε ότι ένας λευκός άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση.

BREAKING: HEAVY POLICE ACTIVITY AT TREE OF LIFE SYNAGOGUE IN SQUIRREL HILL pic.twitter.com/nHIPehF3ar

— Chris Lovingood WTAE (@CLovingoodWTAE) 27 Οκτωβρίου 2018

Όπως έχει γίνει γνωστό, τουλάχιστον 12 είναι οι τραυματίες ενώ υπάρχουν πιθανότατα 8 νεκροί.

ALERT: There is an active shooter in the area of WILKINS and Shady. Avoid the area. More info will be released when it is available.

— Pgh Public Safety (@PghPublicSafety) 27 Οκτωβρίου 2018


Στη συναγωγή βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία, που ξεκίνησε στις 9:45 το πρωί.

«Μια τέτοια ημέρα, οι πόρτες παραμένουν ανοικτές, τελείται θρησκευτική λειτουργία, οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να βγει» εξήγησε στο KDKA ο Μάικλ Άισενμπεργκ, ο πρώην πρόεδρος της συναγωγής, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία ενισχύει την παρουσία της στη συναγωγή για λόγους ασφαλείας μονάχα στις μεγάλες εορτές.

BREAKING: Heavy police presence near synagogue in Pittsburgh as active shooter reported https://t.co/lESzJuceQl pic.twitter.com/jqqRtabOv5

— 48 Hours (@48hours) 27 Οκτωβρίου 2018

Την ίδια ώρα, ο Τζεφ Φινκελστάιν, ο διευθύνων σύμβουλος της εβραϊκής ομοσπονδίας του Πίτσμπουργκ, είπε σε δημοσιογράφους ότι στη λειτουργία το πρωί του Σαββάτου παρίστανται συνήθως περίπου 50-60 άνθρωποι στη συναγωγή Δένδρο της Ζωής. Η περιοχή Σκουίρελ Χιλ είναι μια συνοικία με κυρίως εβραϊκό πληθυσμό στο Πίτσμπουργκ, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία ανέφεραν ότι ο ένοπλος μπήκε στην συναγωγή «Tree of Life» και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Multiple people shot at a synagogue in #Pittsburgh, SWAT is responding: police pic.twitter.com/cMxDdzPCUf

— eSpaiNews – English (@eSpaiNewsEng) 27 Οκτωβρίου 2018

Την 5η Νοεμβρίου του 2017, ένας πρώην στρατιωτικός σκότωσε με αυτόματο τουφέκι 26 ανθρώπους και τραυμάτισε 20 σε μια εκκλησία στο Τέξας κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα