Πυρκαγιά στη Μάνη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί – Τα δύο πύρινα μέτωπα ενώθηκαν σε ένα (video)

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη μάχη με το πύρινο μέτωπο στη Μάνη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά – ξέσπασε γύρω στις 12:00 – σε δασική περιοχή στα Λαγκάδια Λακωνίας. Εκκενώθηκαν προληπτικά πέντε οικισμοί, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις. Φωτιά έπιασε και σε νέα περιοχή στον νομό… 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στην περιοχή επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν, εκ περιτροπής,

8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά, η οποία κινείται σε δύο βασικά μέτωπα.

Προληπτικώς και με ίδια μέσα, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, έχουν απομακρυνθεί και οι κάτοικοι δύο ακόμη οικισμών, στο Σκαμνάκι και στο Νεοχώρι. Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί ακόμα τρεις, με τη φωτιά αρχικά να… σπάσει σε δυο μέτωπα, τα οποία αργότερα έγιναν ένα.

Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Αρεόπολης – Γυθείου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Από την αρχή της έναρξης της πυρκαγιάς ξέσπασαν πολλές και διάσπαρτες εστίες με αποτέλεσμα να ανοίξει η φωτιά σε δύο πύρινα μέτωπα με ανέμους εντάσεως 5 μποφόρ, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών παρότι δεν έχει προκύψει ακόμα σχετική πληροφορία στις Αρχές. Πλέον και λόγω της μεγάλης έκτασης της φωτιάς τα δύο πύρινα μέτωπα ενώθηκαν σε ένα.

Η φωτιά έχει περάσει κοντά από διάσπαρτες οικίες δίχως ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί ζημιές και κινείται προς το βουνό, όπου επίσης όμως υπάρχουν διάσπαρτες οικίες και έχει γίνει κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ελέγχουν αν τυχόν υπάρχουν άτομα σε αυτά.

Η Πυροσβεστική εισηγήθηκε, μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την προληπτική εκκένωση πέντε οικισμών πλέον. Πρόκειται για τους οικισμούς Γέρμα, Δροσοπηγή, Βαχός, Σκαμνάκι και Νεοχώρι.

Παράλληλα με τις προσπάθειες κατάσβεσης από την ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο, έχει ξεκινήσει έρευνα από το τοπικό Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και ήδη με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος εχει μεταβεί και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ξέσπασε αυτή η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Στο σημείο έχει μεταβεί για τον συντονισμό της όλης προσπάθειας και ο ίδιος ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Από την αρχή της έναρξης της πυρκαγιάς ξέσπασαν πολλές και διάσπαρτες εστίες με αποτέλεσμα να ανοίξει η φωτιά σε δύο πύρινα μέτωπα με ανέμους εντάσεως πέντε μποφόρ, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών παρότι δεν έχει προκύψει ακόμα σχετική πληροφορία στις Αρχές.

Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 29 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 29 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα και 2 Α/Φ .

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 22, 2020

Στην περιοχή είναι ο συνάδελφος του «Star», Γιώργος Βότσκαρης, ο οποίος έχει δημοσιεύει βίντεο στο Facebook:

Gepostet von Votskaris George am Samstag, 22. August 2020

Gepostet von Votskaris George am Samstag, 22. August 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα