«Πυρετός» στο Κέντρο Επιχειρήσεων – «Ασύμμετρο φαινόμενο», λέει ο Τσίπρας (εικόνες – video)

Εσπευσμένα από τη Βοσνία επέστρεψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης των φονικών πυρκαγιώνΣτη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας, καθώς και οι: Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος και Χρήστος Σπίρτζης μαζί με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γ. ΚαπάκηΤαυτόχρονα με το σχέδιο πυρόσβεσης, έχουν ενεργοποιηθεί δυο παράλληλα σχέδια. Πρώτον, σχέδιο παραλαβής εξυπηρέτησης πληθυσμού με πλωτά μέσα
και του λιμενικού και του στρατού στο λιμάνι της ΡαφήναςΕπίσης, ενισχυμένα περίπολα πυροφυλακής σε όλη την Αττική

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, για τον συντονισμό του έργου της κατάσβεσης των φονικών πυρκαγιών στην Αττική αλλά και τα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας, καθώς και οι: Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος και Χρήστος Σπίρτζης μαζί με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη σε επίπεδο γραμματέων των αντίστοιχων υπουργείων.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα από τη Βοσνία.

Ταυτόχρονα με το σχέδιο πυρόσβεσης, έχουν ενεργοποιηθεί δυο παράλληλα σχέδια. Πρώτον, σχέδιο παραλαβής εξυπηρέτησης πληθυσμού με πλωτά μέσα και του λιμενικού και του στρατού στο λιμάνι της Ραφήνας.

Επίσης, ενισχυμένα περίπολα πυροφυλακής σε όλη την Αττική.

Το υπουργείο Μεταφορών μεριμνά για τη μεταφορά των κατοίκων στους χώρους φιλοξενίας από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεννόηση με τον δήμαρχο της περιοχής.

Παράλληλα, ανοίγουν τα διόδια της Ολυμπίας και της Αττικής Οδού για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, έχει ξεκινήσει διάθεση κλινών σε συνεργασία με τον πρόεδρο Ξενοδόχων Αττικής, κ. Βασιλικό, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, ενώ επίσης έχει εξασφαλιστεί η παροχή νερού και τροφίμων με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιπλέον, από το πρωί επιχειρούν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα, συνδράμοντας τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος.



Η δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη

“Η εικόνα που αποκόμισα είναι η εικόνα ενός ασύμμετρου φαινομένου. Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.

Αυτή την ώρα αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Οι περιουσίες ξαναγίνονται. Οι ανθρώπινες ζωές δεν επιστρέφουν.

Πρέπει να είμαστε όλοι σε διαρκή εγρήγορση. Κάνω έκκληση σε όλους και όλες για ενότητα και συσπείρωση. Κάνω έκκληση επίσης για ψυχραιμία. Και θέλω να πω ένα βαθύ ευχαριστώ σε όσους βρίσκονται στις επάλξεις και προσφέρουν”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.



Βίντεο: ΣΚΑΪ

Keywords
Τυχαία Θέματα