«Πυρά» Αντώναρου με αφορμή τα περί απελάσεων παράνομων μεταναστών

«Έξαλλος» είναι ο Ευάγγελος Αντώναρος με τους «λαοπλάνους της ακροδεξιάς» που λένε πως «θα λύσουν αύριο» το θέμα των απελάσεων των παράνομων μεταναστών.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος μάλιστα, πόσταρε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook κείμενο στο οποίο εξηγεί τους λόγους που οι απελάσεις είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν γρήγορα ακόμα και σε χώρες – υποδείγματα οργάνωσης:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ΚΑΠΟΙΟΙ παράνομοι μετανάστες διαπραττουν ποινικά κολάσιμες πράξεις.
Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι

οι παράνομοι μεταναστες, ειδικά οι οικονομικοί, θα πρέπει να απελαύνονται.
Ωραίες αυτες οι αρχές τις οποίες επικαλούνται όλοι.
Ομως: Στη πράξη οι απελάσεις -και μάλιστα οι μαζικές και οργανωμένες- δυσκολα εφαρμόζονται. Και σπάνια. Οχι μόνο στην Ελλάδα οπως λαθεμένα πιστεύουν και διαδίδουν κάποιοι. Αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη -και μάλιστα και στις διοικητικά και οικονομικά καλύτερα οργανωμένες χώρες.
Οι βασικοί λόγοι είναι δύο:
1. Με όλες σχεδόν τις χώρες απο τις οποίες προέρχονται οι εν λόγω μετανάστες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ διμερεις η ευρωπαικες συμβάσεις επαναπροώθησης δηλαδή υποδοχής υπηκόων τους. Αυτό συμβαίνει φερ ειπείν με το Πακισταν το Αφγανισταν το Ιράκ τη Συρια κ.α. χώρες όπου οι κρατικές δομές είναι ισχνές. Ταυτόχρονα είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο μερικές φορές) να ταυτοποιηθεί με ακρίβεια η υπηκοότητα των μεταναστων. Συχνά γιατί οι ίδιοι καταστρέφουν τα ταξιδιωτικά τους εγγραφα.
2. Το κόστος απέλασης/επαναπατρισμού είναι τεράστιο -ακόμη και για οργανωμένες χώρες όπως η Γερμανία η η Ολλανδία. Οι απελάσεις γίνονται με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις όπου για λόγους ασφαλείας σε κάθε απελαυναμενο μεταναστη αντιστοιχει πάνω από ένας αστυνομικός. Οταν ξεπερασθουν (δυσκολο!) τα διοικητικά εμπόδια, το κόστος δυσβάστακτο.
Ας μην σπεύδουν λοιπόν κάποιοι λαοπλάνοι της ακροδεξιάς να λένε ότι θα το λύσουν αύριο το θέμα. Κοροιδευουν τον κόσμο», γράφει συγκεκριμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα