Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο Κίνημα Αλλαγής: ΠΑΣΟΚ εναντίον Ποταμιού

Δύσκολα τα πράγματα φαίνονται στο νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής, με τα «σύννεφα» που έχουν «αγκαλιάσει» το εγχείρημα να πυκνώνουν επικίνδυνα, μετά τη χθεσινή «πράξη του δράματος» με πρωταγωνιστές τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η διαμάχη ξέσπασε με αφορμή δήλωση της Φώφης Γεννηματά στην οποία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις εντός Κινήματος Αλλαγής. Δήλωση μάλιστα που ήρθε λίγα 24ωρα μετά τη σαφή διαφοροποίηση του Σταύρου Θεοδωράκη από το αίτημα Γεννηματά για εκλογές

«εδώ και τώρα».

Χαρακτηριστικό μάλιστα της κίνησης Γεννηματά, στην απάντησή της αυτή στον επικεφαλής του Ποταμιού, είναι ότι για πρώτη φορά επικαλέστηκε τους 212.000 ψηφοφόρους που την ψήφισαν στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, φέρνοντας επίσης για πρώτη φορά το ζήτημα των διαγραφών.

Η αντίδραση Θεοδωράκη ήταν σφοδρή σχολιάζοντας πως «το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν».

Ούτε η «πυροσβεστική» παρέμβαση από ΔΗΜΑΡ όμως φάνηκε να κατευνάζει τα πνεύματα, αφού τόσο οι μεν όσο και οι δε, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.

Τα στρατόπεδα επιμένουν

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Λοβέρδος έσπευσαν να υπερασπιστούν τις επιλογές Γεννηματά, με τον πρώτο να δηλώνει στην ΕΡΤ1 πως «το ΚΙΝΑΛ θα προχωρήσει με όσους πιστεύουν στο εγχείρημα», και τον δεύτερο να ξεκαθαρίζει στο ραδιόφωνο 24/7 πως «όταν ο αρχηγός λέει εκλογές, τελείωσε».

Από την άλλη ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, επίσης στο 24/7 υπογράμμισε ότι η ενότητα μπορεί να επιτευχθεί με την πειθώ και όχι με τον αυταρχισμό. «Δεν είναι στην κουλτούρα του χώρου η επίδειξη πυγμής», είπε ακόμα.

Θέση όμως πήρε και ένα ακόμα στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, που με παρουσία του στο «Ε» ανέφερε: Ποιος σας είπε ότι η κ. Γεννηματά αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου; Υπάρχει μια πολυφωνία αυτή τη στιγμή, την έχουμε δει. Η πολυφωνία κάποια στιγμή πρέπει να σταματάει. Και από τον κ. Θεοδωράκη. Ο κ. Θεοδωράκης έχει εκφράσει κατά καιρούς τις ενστάσεις του, εδώ είμαστε να τις συζητάμε και το είπα είναι ένα εγχείρημα, το οποίο είναι σύνθετο και πολύπλοκο. Πρέπει να κυριαρχεί η ενωτική διάθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα