Ψυχολογικά τρικς για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως

Μπορείτε πάντα να εξηγήσετε για ποιους λόγους συμπαθείτε ή αντιπαθείτε κάποιον άνθρωπο; Αντιλαμβάνεστε εσείς πόσο εύκολα σας συμπαθεί κάποιος που γνωρίζετε για πρώτη φορά;

Τι είναι αυτό που δεν κάνετε (ή που κάνετε) και οι άλλοι σας βλέπουν θετικά; Συγκεντρώσαμε μερικά από τα ψυχολογικά τρικς που είτε συνειδητά είτε ασυναίσθητα χρησιμοποιούμε όλοι (ή θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε) όταν γνωρίζουμε ανθρώπους με τους οποίους μας ενδιαφέρει να σχετιστούμε. Ιδού τι μπορείτε να κάνετε για να συμπαθήσει αμέσως κάποιος:

Δοκιμάστε να γίνετε ο… καθρέφτης τους. Με άλλα λόγια

να αντιγράφετε τις κινήσεις τους, ή τον τρόπο που μιλάνε.

Φροντίστε να βρίσκεστε διαρκώς κοντά σε αυτούς με τους οποίους θα θέλατε να σχετιστείτε, γιατί οι άνθρωποι τείνουν να συμπαθούν περισσότερο αυτούς με τους οποίους αισθάνονται οικειότητα.

Προσοχή σε αυτά που λέτε. Αυτό που λέτε για τους άλλους ανθρώπους επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σας βλέπουν. Αν πείτε για παράδειγμα σε κάποιον ότι είναι ευγενικός, τότε είναι πολύ πιθανό ο άλλος να σας συνδέσει με αυτό το χαρακτηριστικό.

Δείξτε θετική διάθεση. Η διάθεσή μας συχνά επηρεάζει και τη διάθεση των άλλων, ενώ σύμφωνα με έρευνες, μπορούμε να κατανοήσουμε υποσυνείδητα τα συναισθήματα όσων βρίσκονται κοντά μας.

Φροντίστε να είστε ζεστοί και να δείχνετε τις ικανότητές σας. Σύμφωνα με μια θεωρία οι άλλοι μας κρίνουν από το πόσο ζεστοί αλλά και το πόσο ικανοί είμαστε σαν άνθρωποι. Αν κάποιος κρίνει ότι είμαστε ζεστοί και φιλικοί άνθρωποι, τότε τείνει να μας εμπιστεύεται, ενώ αν φανούμε ικανοί, τότε τείνει να μας σέβεται.

Κάποιες φορές μη διστάσετε να αποκαλύψετε τις αδυναμίες σας. Η τελειότητα πολλές φορές φέρνει αντιπάθειες, επομένως μην διστάσετε να αποκαλύψετε κάποιες από τις αδυναμίες σας ή να παραδεχτείτε ότι κάπου κάνατε λάθος.

Μοιραστείτε κοινές αξίες. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι έλκονται συνήθως από εκείνους με τους οποίους μοιράζονται κοινές αξίες.

Φροντίστε να τους αγγίζετε φιλικά. Ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη ή ένα άγγιγμα στο χέρι δημιουργούν οικειότητα και είναι πιο πιθανό να κάνουν τον άλλο να σας δει πιο φιλικά.

Αποκαλύψτε ένα μυστικό σας και δείξτε ότι και εσείς μπορείτε να κρατήσετε τα μυστικά του άλλου, δημιουργώντας έτσι σχέσεις εμπιστοσύνης.

Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε αλλά και να επιστρατεύετε το χιούμορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα