Ψαριανός: Παραμύθι που πουλάμε στον κόσμο η επανάσταση του ’21 (video)

Διατυπώσεις που θα συζητηθούν επέλεξε ο Γρηγόρης Ψαριανός από το βήμα της Βουλής, την Πέμπτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία.

Ο εισηγητής του Ποταμιού, κάνοντας έναν παραλληλισμό στο «χθες» με το «σήμερα», χαρακτήρισε «αποτυχημένη» την ελληνική επανάσταση του 1821 διαμηνύοντας πως το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε από μία «τρόικα του Ναυαρίνου».

«Έχουμε πιει το αίμα του κάθε φουκαρά για να διορίζουμε τον Χιούι, τον Λιούι και τον Ντιούι, τον

Καρακώστα και την Παπαβαγγέλω επειδή είναι κολλητάρια μας. Αυτό είναι το σύστημα του Κατσαπλιαδιστάν, που θέλει να γίνει ΕΕ ενώ είναι μία Σομαλία που γεωγραφικά ανήκει στην Ευρώπη και το φέρει και βαρέως. Και καταγγέλλει την τρόικα. Η τρόικα έφτιαξε αυτή τη χώρα. Η επανάσταση είναι ένα παραμύθι που πουλάμε στον κόσμο», υποστήριξε ο κ. Ψαριανός.

«Οι επαναστάσεις ξεκίνησαν τον προηγούμενο αιώνα από τους Φιλικούς και απέτυχαν. Η επανάσταση του ’21 που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο. Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος. Η επανάσταση του 1821 συνετρίβη. Ως το 1827 η χώρα ήταν κολυμπηθρόξυλα. Κρανίου τόπος. Στην Πελοπόννησο δεν υπήρχε κάτοικος», τόνισε ο κ. Ψαριανός.

«Και ήρθε η τρόικα του Ναυαρίνου για δικά της συμφέροντα και έφτιαξε αυτό το κρατίδιο. Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Έλληνα και τον έφερε να κυβερνήσει. Τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε σε ενάμιση χρόνο. Κι από τότε αλωνίζουμε. Παίρνουμε δάνεια και τα τρώμε. Και μας φταίνε για όλα οι κερατάδες οι ξένοι. Για τον εμφύλιο έφταιγαν οι ξένοι, για το κυπριακό, για τη Χούντα, για τη μικρασιατική καταστροφή. Για όλα τα δεινά έφταιγαν οι ξένοι. Και αυτά τα έλεγαν αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και πουλάνε ακόμα το παραμύθι. Κι όσο αυτό τρώγεται από σανοφάφους θα έχουμε τέτοια κυβέρνηση που έδιωξε τους κερατάδες τους ξένους», κατέληξε.



«Έξοδο από τα μνημόνια κάνουν οι δανειστές που… δεν θα τα σκάνε άλλο»

«Έχουμε έξοδο από τα μνημόνια. Αλλά δεν βγαίνουμε εμείς. Βγαίνουν οι άλλοι (δανειστές) που δεν θα συνεχίσουν να τα σκάνε», ανέφερε, ο κ. Ψαριανός.

«Από τον Αύγουστο γίνεται η συζήτηση για την περίφημη έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στη… λαϊκή βούληση και στις… συνθήκες εθνικής κυριαρχίας, όπου κανείς δεν θα μας υποχρεώνει να επιβάλουμε άδικα μέτρα, τα οποία εμείς δεν θέλουμε, για αυτό και επιβάλλουμε ακόμα αδικότερα! Βεβαίως και υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια, όμως από τα μνημόνια βγαίνουν αυτοί, δεν βγαίνουμε εμείς. Αυτοί σταματάνε να μας τα σκάνε, ενώ εμείς πρέπει να υλοποιήσουμε κατά γράμμα όλα όσα έχουμε ψηφίσει», σημείωσε ο κ. Ψαριανός και πρόσθεσε: «Διατεινόμαστε ότι τώρα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, καθώς βγήκαμε από τα μνημόνια, έχουμε πλέον λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία και δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει η …ευρωπαϊκή νομενκλατούρα! Άρα, ερωτώ: Τι τις θέλουμε τις ενσωματώσεις ευρωπαϊκών οδηγιών; Εφόσον μπορούμε να κάνουμε πια ό,τι θέλουμε. Θα διορίσουμε ξαδέρφες, κουμπάρους και ό,τι προλάβουμε μέχρι να ‘ρθουν εκλογές, να πάρουμε ένα ποσοστάκι και να ρεφάρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα