Προβληματίζει η διασπορά του κορονοϊού σε υγειονομικούς και γηροκομεία

Στους ήδη αρκετούς πονοκεφάλους που αντιμετώπιζαν κυβέρνηση και επιτροπή ειδικών στη μάχη τους με τον κορονοϊό, προστέθηκαν ακόμα δύο. Ο βασικός προβληματισμός των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με την παγίωση των κρουσμάτων σε νούμερα άνω των 200 κι ενώ ακόμα περιμένουμε την επιστροφή χιλιάδων παραθεριστών για να δούμε πού πραγματικά θα βρισκόμαστε σε ημερήσια κρούσματα.

Τα δύο επιπλέον προβλήματα αφορούν στη διασπορά του ιού σε υγειονομικούς και στους οίκους ευγηρίας. Σε ό,τι αφορά στο πρώτο κομμάτι, δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι παράλογο. Είτε πρόκειται για γιατρούς, είτε για νοσηλευτές,

μιλάμε για ανθρώπους που δίνουν καθημερινά μάχη μέσα σε νοσοκομεία που υποδέχονται δεκάδες ασθενείς και φορείς του ιού. Το πρόβλημα είναι ότι τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν βρεθεί θετικοί 70 εργαζόμενοι και οι περίπου 50 είναι ασυμπτωματικοί.

Ενδεικτικό είναι ότι στο ΑΧΕΠΑ θα παραμείνει κλειστή μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή η Α’ Παθολογική Κλινική, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 14 υγειονομικοί και συγκεκριμένα τέσσερις γιατροί και 10 νοσηλευτές. Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και δύο από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους του νοσοκομείου.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά στους οίκους ευγηρίας. Και είναι πρόβλημα γιατί όπως αποδείχθηκε με την περίπτωση του Ασβεστοχωρίου, ένα «ατύχημα» ήταν αρκετό να χάσουν τη ζωή τους έξι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Χθες εντοπίστηκαν 22 κρούσματα στην Εστία Παπαγεωργίου, στον Εύοσμο, εκ των οποίων τα 15 αφορούσαν ηλικιωμένους και τα επτά εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα