Πρώτη φορά στον 3ο γύρο του US Open ο Τσιτσιπάς – Νέος θρίαμβος για την έλληνα πρωταθλητή (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί στον 3ο γύρο του US Open, που φιλοξενείται στην Νέα Υόρκη και το πέτυχε αυτό για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο τουρνουά Grand Slam.

Ο έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Αμερικανού,

Μαξίμ Κρέσι (Νο 168) με 7-6(2), 6-3, 6-4 και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο, τον Κροάτη, Μπόρνα Τσόριτς.

Ο 22χρονος «Tsitsifast» χρειάσθηκε δύο ώρες και 23 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Κρέσι και του πολύ καλού σερβίς του. Όσον αφορά στον 23χρονο Τσόριτς (Νο 32 στον κόσμο), προκρίθηκε μετά την νίκη του με 7-5, 4-6, 6-7(5), 6-2, 6-3 επί του 27χρονου Αργεντινού, Χουάν Λοντέρο (Νο 62).

Αποκλείσθηκε η Πλίσκοβα, συνεχίζουν Τζόκοβιτς και Οσάκα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έχασε το πρώτο σετ με 7-6(5) από τον Βρετανό, Κάϊλ Εντμουντ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας, προκρίθηκε στον 3ο γύρο του US Open, που φιλοξενείται στην Νέα Υόρκη. Ο σέρβος αστέρας, επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του και αφού πήρε τα επόμενα τρία σετ (6-3, 6-4, 6-2), συνεχίζει την προσπάθεια του για την κατάκτηση του φημισμένου τουρνουά.

Στις γυναίκες, σημειώθηκε μία μεγάλη έκπληξη, καθώς η Τσέχα, Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο 3 στον κόσμο), αποκλείσθηκε από τον 3ο γύρο. «Δράστιδα» η Γαλλίδα, Καρολίν Γκαρσιά (Νο 50), η οποία επικράτησε με 6-1, 7-6(2) της Πλίσκοβα, που θεωρείτο ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αντίθετα, η Ναόμι Οσάκα (Νο 9) ήταν εντυπωσιακή και συνεχίζει στο κορυφαίο Grand Slam, καθώς επικράτησε με άνεση (6-1, 6-2) της Ιταλίδας, Καμίλα Τζιόρτζι (νο 74 στον κόσμο).

#Djokovic na één moeizame set op stoom, #Tsitsipas nog altijd schadevrij https://t.co/bYvl07p4Rk via @NOSsport

— Hubert De Meulder (@HubertDeMeulder) September 3, 2020

UsOpen, la Giorgi ai arrende alla Osaka. Avanzano Djokovic, Zverev e Tsitsipas https://t.co/zYSJrnHJzD

— ilmessaggeroitSport (@IlmsgitSport) September 3, 2020

“My experience playing in Arthur Ashe for the first time was one of the best. It would be even better with fans, spectators coming to watch. But getting a first glance, a first taste of what it is playing in Ashe is great for me.” Stef on his R2 match in AA #USOpen pic.twitter.com/VX6RhPdrHa

— Stefans of Tsitsipas (@tsifans) September 3, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα