Πρώτη δημόσια εμφάνιση θα κάνει ο Τραμπ μετά τη νίκη Μπάιντεν – Αμφισβητεί την ήττα ο Πομπέο, μιλάει για δεύτερη θητεία (video)

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν θα κάνει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αύριο Τετάρτη (11/11) ενώ συνεχίζει να μην παραδέχεται την ήττα του. 

Ο Τραμπ θα επισκεφτεί αύριο την Ημέρα των Βετεράνων το Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον μαζί με τη Μελάνια Τραμπ, όπως δήλωσε στο Reuters ο

εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζουντ Ντίρι.

Ο Τραμπ νωρίτερα υπενθύμισε μέσω twitter ότι συνεχίζει τη δικαστική αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς να αποδέχεται την ήττα του.

«Κάνουμε μεγάλη πρόοδο. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται από την επόμενη εβδομάδα. Κάντε την Αμερική ξανά μεγάλη! (σ.σ. η τελευταία φράση ήταν το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας)» έγραψε στο Twitter, συμπληρώνοντας αμέσως μετά τη φράση με κεφαλαία «Θα νικήσουμε!».

WE ARE MAKING BIG PROGRESS. RESULTS START TO COME IN NEXT WEEK. MAKE AMERICA GREAT AGAIN!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 10, 2020

WE WILL WIN!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 10, 2020

Αμφισβητεί ο Πομπέο τη νίκη Μπάιντεν

Τη νίκη του Μπάιντεν δεν αναγνωρίζει ούτε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος μάλιστα υποσχέθηκε μια «ομαλή μετάβαση» εξουσίας προς μια «δεύτερη» θητεία της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επίγνωση ότι είναι μια «νομική διαδικασία» που «απαιτεί χρόνο».

«Πρέπει ο Τραμπ να έχει αποδείξεις για να υποστηρίξει τη νοθεία»

Πάντως στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών δεν φαίνεται να υπάρχει σύμπνοια σχετικά με την αμφισβήτηση της νίκης Μπάιντεν. Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρομπ Πόρτμαν έκρινε σήμερα ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν προηγείται σε αρκετές Πολιτείες ώστε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές και το επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να παράσχει αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής απάτης.

Ο γερουσιαστής από το Οχάιο διευκρίνισε ότι ο Τραμπ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια αμφισβητώντας τα αποτελέσματα και να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων. Ωστόσο, θα πρέπει να παράσχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του περί εκτεταμένης νοθείας.

Ο Πόρτμαν πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι Πολιτείες και τα δικαστήρια θα ενεργήσουν «χωρίς καθυστέρηση» για να επιλυθεί το ζήτημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα