Πρόταση της Τουρκίας στην Ελλάδα για κοινές δράσεις για προώθηση του τουρισμού στο Αιγαίο (video)

Μπορεί η Τουρκία να συνεχίζει τις προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα και με παραβιάσεις στο Αιγαίο, αλλά η Ελλάδα και η γειτονική χώρα εξετάζουν το πώς θα έχουν κοινή δράση στον τουρισμό, ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, τις δυνατότητες ανάπτυξης κοινών δράσεων για την προώθηση του τουρισμού στο Αιγαίο

συζήτησαν οι Υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Τουρκίας, σε μια εποχή που ο κορονοϊός πλήττει τον τουριστικό κλάδο παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Τουρισμού, ο Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον έλληνα ομόλογό του Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις για μία κοινή τουριστική προώθηση του Αιγαίου, ώστε να προσελκύσουν μαζί ξένους τουρίστες. Με τον Χάρη Θεοχάρη να ανακοινώσει το απόγευμα της Τετάρτης (20/05) το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό. Μετά και από κινήσεις της ΕΕ για τις μετακινήσεις.

Οι δύο Υπουργοί εκτίμησαν ότι όσοι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διακοπές βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, ιδίως από τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι πιθανό να μην θελήσουν να ταξιδέψουν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες για διακοπές αλλά να επιλέξουν μέρη κοντά στις χώρες τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Τουρισμού, ο Μεχμέτ Νουρί Ερσόι συζήτησε με τον Χάρη Θεοχάρη τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαφημίσουν το Αιγαίο ως έναν «ασφαλή προορισμό διακοπών».

«Ζύγισαν τις προοπτικές κοινής προσέλκυσης παραθεριστών στο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Οι Υπουργοί τόνισαν επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού και στις δύο χώρες μειώνεται δραστικά και ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενδέχεται να μειωθούν, καθώς και ότι οι συνοριακές πύλες θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τον Ιούνιο ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Τουρκία έχει ξεκινήσει μία έντονη «τουριστική διπλωματία», προσπαθώντας να αναπτύξει στρατηγικές ώστε να προσελκύσει ξένους επισκέπτες στη χώρα, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν.

Ο Υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας έχει στείλει επιστολές σε 70 χώρες – οι οποίες προτιμούσαν την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια – συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Κάτω Χωρών, του Βελγίου, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και της Τσεχίας, περιλαμβάνοντας πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων, μέτρα που ελήφθησαν στις τουριστικές εγκαταστάσεις και στις μεταφορές, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

https://t.co/bqYY8eu0Pt @csbgovtr @murat_kurum @MehmetNuriErsoy @Antmimod @aserdaraykurt @AntalyaMimar

Keywords
Τυχαία Θέματα