Προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων για το Brexit

Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέκοψαν προσωρινά τις συνομιλίες τους για το Brexit και θα αναμένουν την έκβαση της Συνόδου της ΕΕ στα μέσα της εβδομάδας, για να αρχίσουν εκ νέου, ανέφεραν πηγές της ΕΕ στο πρακτορείο Reuters.

«Παρά τις εποικοδομητικές και εντατικές διαπραγματεύσεις, ορισμένα σημαντικά θέματα παραμένουν άλυτα», επισήμανε χαρακτηριστικά ανώτερος ευρωπαίος διπλωμάτης.

«Δεν προβλέπονται περαιτέρω διαπραγματεύσεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο διαπραγματευτής

της ΕΕ θα ενημερώσει τους ηγέτες, οι οποίοι κατόπιν θα αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα», προσέθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα το βρετανικό υπουργείο αρμόδιο για το Brexit ανακοίνωσε ότι καταγράφηκε πρόοδος «σε έναν αριθμό σημαντικών ζητημάτων», ωστόσο παραμένουν «άλυτα θέματα σχετικά με τον μηχανισμό ασφαλείας για τα σύνορα».

«Η Βρετανία παραμένει αφοσιωμένη στο να υπάρξει πρόοδος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου», επισήμανε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, θα ενημερώσει τους ηγέτες των 27 κρατών – μελών, όταν θα συναντηθούν για το δείπνο στις Βρυξέλλες την παραμονή της Συνόδου της ΕΕ, την Τετάρτη, όπου αναμένεται να παραστεί και η Τερέζα Μέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα