Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Στη Μεσόγειο και το «Oruc Reis» – Αερομαχίες στη Ρόδο (video)

Το «Oruc Reis» απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη και πλέει στη θάλασσα του Μαρμαρά με κατεύθυνση το λιμάνι του ΤασουκούOι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακήΠάνω από τη Ρόδο έγιναν αερομαχίες με μεγάλη ένταση, μετά από παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών

Oι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis», όπως είχε προαναγγείλει η γειτονική χώρα απέπλευσε από τον Μαρμαρά, και κατευθύνεται προς το Αιγαίο με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα το μεσημέρι της Τρίτης (27/08) στη Ρόδο έγιναν αερομαχίες με μεγάλη ένταση.

Αυτό είναι το τέταρτο τουρκικό ερευνητικό σκάφος που θα φθάσει στην Αν. Μεσόγειο, λίγες ημέρες μετά και το μήνυμα της Ουάσιγκτον προς την Τουρκία να αποσύρει από την κυπριακή AOZ το «Yavuz». Οι Τούρκοι δεν πτοούνται και στέλνουν ακόμη ένα ερευνητικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το «Oruc Reis» απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη την Τρίτη (27/08) και πλέει στη θάλασσα του Μαρμαρά με κατεύθυνση το λιμάνι του Τασουκού. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή βρίσκονται τα γεωτρύπανα «Fatih» και «Yavuz» καθώς και το πλοίο σεισμικών ερευνών «Barbaros». Σύμφωνα με τους Τούρκους, το «Oruç Reis» διεξήγαγε σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και στο Μάρμαρα από τον Αύγουστο του 2017.

Πριν λίγες ημέρες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, είχε ανακοινώσει την αποστολή του «Oruc Reis», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κιλιτσντάρογλου προφανώς νομίζει ότι το “Fatih”, το “Yavuz” και το “Barbaros”, που προστατεύουν τα δικά μας δικαιώματα και της “ΤΔΒΚ”, είναι ελληνικά πλοία. Και το τέταρτό μας πλοίο “Oruc Reis” είναι καθοδόν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το site «marinetraffic», το «Oruc Reis» θα καταπλεύσει στον προορισμό του την Πέμπτη (29/05) στις 7 το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το «militaire.gr», το μεσημέρι στη Ρόδο έγιναν αερομαχίες με μεγάλη ένταση. Οι Τούρκοι οι οποίοι έχουν για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες δεσμεύσει περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, έχουν προχωρήσει σε πολλές προκλήσεις από το πρωί, βρίσκοντας όμως πάντα απέναντι τους ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Χαρακτηριστικό είναι δε το γεγονός, ότι κάτοικοι της ανατολικής πλευράς της Ρόδου λένε πως εδώ και λίγες ώρες ακούν τον ήχο των μαχητικών αεροσκαφών που εμπλέκονται σε αερομαχίες…

Türk milleti olarak gurur duyacağımız en önemli olayların başında kendi denizlerimizde kaynak aramak için kimsenin gemisine ihtiyacımız yok ve fiili varlığımız ile Akdeniz’de aktörüz! Yakında Oruç Reis, Barbaros’un kardeşi de ekibe katılıyor ! Selam olsun kahramanlarımıza! pic.twitter.com/gxjRvGdwxd

— Ersin Türksel (@turksel71) August 25, 2019

Oruçreis araştırma gemimiz Marmara Denizi’nden, Doğu Akdeniz’e intikale başladı…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προκλήσεων, Τουρκία, Μεσόγειο, Oruc Reis – Αερομαχίες, Ρόδο,prokliseon, tourkia, mesogeio, Oruc Reis – aeromachies, rodo