Προφυλακίστηκε η συζυγοκτόνος με το καυτό νερό – «Δεν άντεχα άλλο την κακοποίηση»

Την προφυλάκισή της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού διέταξαν εισαγγελέας και ανακριτής μετά την απολογία της 68χρονης κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία σε βάρος του 73χρονου συζύγου της στη Σκάλα Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Η γυναίκα σκότωσε τον σύζυγό της αφού του έριξε καυτό νερό ενώ κοιμόταν και τον χτύπησε με πλάστη προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο ηλικιωμένος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το μεσημέρι της Κυριακής (13/10) αλλά υπέκυψε στα τραύματά του τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η συζυγοκτόνος φέρεται να είπε σήμερα κατά τη δίωρη απολογία της ότι δεν άντεχε άλλο την λεκτική και σωματική βία από τον 73χρονο, ο οποίος την έβριζε και την κακοποιούσε σε καθημερινή βάση, με τις μεταξύ τους διενέξεις να πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια και λόγω οικονομικών προβλημάτων.

«Δεν άντεχα άλλο»

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, το ζευγάρι διατηρούσε επί χρόνια καφενείο στο χωριό, ενώ τα τελευταία χρόνια ο άντρας, έπειτα από προβλήματα υγείας, είχε αποσυρθεί και, μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, δεν έβγαινε πλέον από το σπίτι.

Η 68χρονη, μετά την πράξη της, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι πέρασε άσχημα χρόνια μαζί του και πλέον δεν άντεχε άλλο. Οι, δε, αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η 68χρονη είχε σχεδιάσει την πράξη της και δεν ήταν αντίδραση της στιγμής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 68χρονη αρχικά πήρε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, το οποίο έριξε στον άτυχο 73χρονο, όπως ήταν ξαπλωμένος, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, στα χέρια (καθώς ο άτυχος ηλικιωμένος προσπάθησε να προστατευθεί) και το σώμα.

Οι φωνές του άτυχου ηλικιωμένου «πονάω, πονάω» ακούσθηκαν έξω από το σπίτι, όμως κάποιοι συγχωριανοί θεώρησαν ότι ήταν άρρωστος και γι’ αυτό φώναζε.

Η 68χρονη, όμως, δε σταμάτησε εκεί. Πήρε στα χέρια της έναν μεγάλο ξύλινο πλάστη και άρχισε να χτυπάει τον 73χρονο στο κεφάλι και το σώμα, προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αφήνοντάς τον βαριά τραυματισμένο.

Αμέσως μετά την πράξη της βγήκε από το σπίτι και ζητούσε ταξί για να τη μεταφέρει στο Μελιγαλά. Προσφέρθηκε ένας συγχωριανός της, ο οποίος πήγαινε εκεί και του ζήτησε να την αφήσει στο αστυνομικό τμήμα. Μόνο όταν έφτασαν του είπε ότι πάει να παραδοθεί γιατί σκότωσε τον άντρα της. Εκεί 68χρονη ενημέρωσε τους αστυνομικούς για την πράξη της.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν τι είχε γίνει και έκπληκτοι είδαν ότι ο πλάστης με τον οποίο τον χτυπούσε είχε σπάσει σε τρία κομμάτια.

Σε σύγχυση η γυναίκα

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 68χρονης, Αγλαία Κουμάντου, «υπήρξε παρατεταμένη βία πολλών ετών, τόσο ψυχολογική όσο και σωματική από τον 73χρονο σε βάρος της κατηγορούμενης». Η ίδια πρόσθεσε ότι «η κατηγορούμενη ήταν σε σύγχυση και δεν είχε σώας τας φρένας όταν έκανε την πράξη και σίγουρα δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Για τη χρόνια κακοποίηση, στην οποία υποβαλλόταν η μητέρα του από τον πατέρα του, μίλησε ο γιος του ζευγαριού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ο ίδιος ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι η μητέρα του μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο. Την περιέγραψε ως μια γυναίκα βασανισμένη, που εργαζόταν μέρα νύχτα στα κτήματα και πρόσφερε τα πάντα στα δύο παιδιά της. Ωστόσο ο πατέρας του ήταν ένας άνθρωπος που προκαλούσε συνεχώς προβλήματα σε όλους με τη συμπεριφορά του.

Πηγή: Προφυλακίστηκε η συζυγοκτόνος με το καυτό νερό – «Δεν άντεχα άλλο την κακοποίηση» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα