Προφυλακιστέοι οι δύο από τους τρεις για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ – Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η τρίτη

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης παρέμεναν από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 100 αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους τρεις κατηγορούμενουςΤα όπλα που είχαν στην κατοχή τους ο Γιάννης Δημητράκης και ο Κωνσταντίνος Σακκάς είναι «καθαρά»Τι βρέθηκε στα σπίτια των Σακκά – Δημητράκη

Οι Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης,

για την ένοπλη ληστεία στη χρηματαποστολή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ελεύθερη με όρους (καταβολή εγγύησης, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα), αφέθηκε η 39χρονη, Δήμητρα Συριανού, που κατηγορείται ως συνεργός τους.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης παρέμεναν από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 100 αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους τρεις κατηγορούμενους.

Στους κατηγορούμενους είχαν αποδοθεί οι κατηγορίες της ληστείας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της απλή συνέργειας στην πράξη αυτή, όπως επίσης της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

Τι βρέθηκε στα σπίτια των Σακκά – Δημητράκη

Παράλληλα, τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους ο Γιάννης Δημητράκης και ο Κωνσταντίνος Σακκάς είναι «καθαρά», όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Όπως επισημαίνεται δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-αλεξίσφαιρο γιλέκο,
-μπουφάν με την ένδειξη «POLICE»,
-μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
-πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM ,
-(4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λαπτοπ),
-πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Επίσης, το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα