Προάστιο του Παρισιού φλέγεται για την αστυνομική αυθαιρεσία

Αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας άγριας νύχτας σε προάστιο του Παρισιού μετά τη δημοσιοποίηση άλλης μιας ιστορίας κατάχρησης εξουσίας από αστυνομικούς κατά τη σύλληψη ενός 22χρονου στην περιοχή.

Ένας αστυνομικός ερευνάται με την κατηγορία του βιασμού ενώ τρεις άλλοι για απρόκλητη βία.

Βίντεο που κατεγράφη από κάμερες της αστυνομίας δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπά με το κλομπ τον νεαρό στα οπίσθια, όπως γράφει η Parisien, ενώ αστυνομική

πηγή έκανε λόγο για ατύχημα. Ο νεαρός ισχυρίζεται πως στη συνέχεια βιάστηκε με το κλομπ. Μετά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εξετάστηκε από γιατρό ο οποίος διαπίστωσε τραυματισμό στο σημείο, σύμφωνα με πηγή.

Η περιοχή ανήκει ανάμεσα σε εκείνες όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις το 2005, έπειτα από τον τραγικό θάνατο δύο νέων οι οποίοι πέθαναν από ηλεκτροπληξία στην προσπάθειά τους να κρυφτούν από την αστυνομία σε σταθμό υψηλής τάσης ρεύματος.

Το περιστατικό εκείνο πυροδότησε συγκρούσεις και βανδαλισμούς που διήρκεσαν επί τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες σχεδόν 10.000 αυτοκίνητα καταστράφηκαν και 300 κτίρια πυρπολήθηκαν, με τον τότε υπουργό Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί να κηρύσσει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο Ολνέ, όπου η ανεργία ανέρχεται στο 19%, στο διπλάσιο του εθνικού επιπέδου, νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ ενώ δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα