«Πρεμιέρα» στις έρευνες του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis – Καταθέτει ο Αβραμόπουλος

Ενώπιον του Αρείου Πάγου καταθέτει ο Δημήτρης ΑβραμόπουλοςΑναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη Σαμαράς και ΒενιζέλοςΤι εξετάζουν οι αντιεισαγγελείς

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου η δικαστική έρευνα του Άρειου Πάγου για την υπόθεση της Novartis, για την οποία έχουν εκφέρει πολλές αντιρρήσεις και καταγγελίες πολιτικά πρόσωπα. Οι έρευνες αρχίζουν με την κατάθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι Ευάγγελος Ζαχαρής

και Λάμπρος Σοφουλάκης, έχουν αναλάβει τις έρευνες για τις μηνύσεις των πολιτικών αλλά και τις καταγγελίες που έχει κάνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής περί λανθασμένων δικαστικών χειρισμών στην υπόθεση και περί πολιτικών παρεμβάσεων.

Σαμαράς και Βενιζέλος στο επίκεντρο

Στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκινούν σήμερα με την κατάθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχουν κληθεί να εξεταστούν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι καταθέσεις τους έχουν προγραμματιστεί, εκτός απροόπτου, για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη. Παράλληλα έχει κληθεί σε κατάθεση και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής για τις καταγγελίες του σχετικά με πολιτικές πιέσεις.

Οι τρεις πολιτικοί έχουν καταθέσει εξαρχής μηνύσεις τόσο κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, όσο και κατά των εισαγγελικών λειτουργών ενώ έχουν παράλληλα στραφεί και κατά κυβερνητικών παραγόντων τους οποίους έχουν καταγγείλει για παρεμβάσεις στην υπόθεση.

Αναλυτικότερα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, διερευνούν:

α) τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis,

β) τις σε βάρος του κ. Αγγελή καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και

γ) τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Να σημειωθεί ότι με τις μηνύσεις τους, που έχουν ανασυρθεί από το αρχείο μετά από παρέμβαση του κ.Αγγελή, οι τρεις πολιτικοί στρέφονται, κατά περίπτωση, εναντίον της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των επίκουρών της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, των προστατευόμενων μαρτύρων, του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα