«Πράσινες» οι Jaguar από το 2020 (video)

Η Jaguar Land Rover δήλωσε ότι όλα τα νέα της οχήματα από το 2020 θα είναι ηλεκτρικά, υβριδικά ή θα φέρουν εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία.

Στα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να βγουν σύντομα στους ευρωπαϊκούς δρόμους τα «πράσινα» αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Η ηλεκτρική στροφή της Jaguar

ξεκίνησε ήδη με την Jaguar I-Pace που τροφοδοτείται με μπαταρία I-Pace, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και υβριδικές εκδόσεις των μεγάλων SUVs Range Rover και Range Rover Sport.

Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε την Jaguar E-type Zero, που είναι μια έκδοση του κλασσικού της τύπου E με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το μοντέλο έχει καλές επιδόσεις, καθώς μπορεί να επιταχύνει από 0 σε 62 χλμ/ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα και να κινείται αποκλειστικά από με ηλεκτρική ενέργεια.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε και το γεγονός, ότι η εταιρεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των πωλήσεων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Σύμφωνα με σουηδούς αναλυτές, το 96% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της Land Rover και το 84% του όγκου της Jaguar το 2016 ήταν πετρελαιοκινητήρες. Έτσι, η αλλαγή πλεύσης θα έρθει πολύ σύντομα, θα αλλάξει άρδην την φιλοσοφία της εταιρείας, ακολουθώντας -ωστόσο- τα πρότυπα που ορίζονται το τελευταίο διάστημα από την αγορά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα