Πού το πάει ο Παπανδρέου και πόσο «χαίρεται» ο Μητσοτάκης για τη συνάντησή τους;

Με δυναμικό τρόπο φαίνεται πως επανέρχεται στο προσκήνιο της πολιτικής ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας έντονη κινητικότητα με αφορμή τα τρέχοντα εθνικά θέματα. Οι χθεσινές συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά εντάσσονται σε σειρά επαφών του με στόχο να καταγραφεί κοινή γραμμή για τα εθνικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου

πρόκειται σήμερα Πέμπτη, το απόγευμα, να συναντηθεί σε ξενοδοχείο στο Σούνιο με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ. Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, στις 4 συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

Η κίνηση αυτή βέβαια δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, οι συνεργάτες που οποίου έσπευσαν σε κάθε τόνο να ξεκαθαρίσουν ότι γίνεται με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού. Αφενός διότι η κίνηση της «εθνικής συμφιλίωσης» που επιχειρεί στα εθνικά θέματα ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκει κάθετα αντίθετη την «Πειραιώς», η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να προκαλέσει ρωγμές επικεντρώνοντας σε Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά.

Από την άλλη, οι «γέφυρες» που έχει ρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κίνημα Αλλαγής σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνουν τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ανήκει στο μπλοκ των «εκσυγχρονιστών» του ΚΙΝΑΛ το οποίο απορρίπτει μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, στη βάση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ του 2012.

Κάτι τέτοιο καθιστά τη συνάντηση αυτή σχεδόν «ανεκτή» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απολύτως διεκπεραιωτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα