Νέα μέτρα για κορονοϊό: Υποχρεωτική η μάσκα σε ΔΕΚΟ, καταστήματα, τράπεζες & κομμωτήρια (video)

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους εκτός των σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή, δεύτερη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε καταστήματα λιανικής & υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς,

η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων σε αρκετές περιοχές και κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς, καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Όπως τόνισε είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.

Όπως εξήγησε, από αυτά, τα 145 είναι στην Αττική και τα 66 στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς για τα πανηγύρια, τόνισε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν στο τέλος του μήνα αν και η θέση του ίδιου είναι γνωστή, καθώς έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς πανηγύρια για λίγο.

Κλείνοντας, υποστήριξε ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, είμαστε μακριά από μια απόφαση για τοπικά lockdown

Keywords
Τυχαία Θέματα