Πόσα ρομπότ υπάρχουν στον πλανήτη;

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ρομποτικής πιστοποιεί ότι ο αριθμός των ρομπότ σε διάφορες χρήσεις σημειώνει μία σημαντική αύξηση.

Οι ειδικοί ορίζουν την πυκνότητα των ρομπότ ως τον αριθμό εκείνο των ρομπότ που αντιστοιχεί ανά μονάδα μέτρησης υπαλλήλων, προκειμένου να εντοπίσουν το βαθμό κατά τον οποίο αυξάνεται η παγκόσμια χρήση των μηχανών στη βιομηχανική παραγωγή και όχι μόνο. Οι μετρήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ρομποτικής (International Federation of Robotics – IFR) πιστοποιούν ότι υπάρχουν 74 ρομπότ για κάθε 10.000 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός ρομπότ

φαίνεται να βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου η πυκνότητα είναι 99 ανά 10.000 εργαζόμενους, ενώ ο ίδιος αυτός αριθμός στην Αμερική είναι 84.

Στην Ασία ο αριθμός αυτός είναι 63, καθώς εκεί φαίνεται ότι παίζει ρόλο το χαμηλό κόστος του εργατικού δυναμικού. Η πυκνότητα των ρομπότ σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται με τον μέσο όρο σε παγκόσμιο επίπεδο να είναι στα 66 ρομπότ ανά 10.000 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του 2015.

Παρόλο που η Ευρώπη είναι εκείνη που χρησιμοποιεί έντονα τα ρομπότ, η Κίνα και η Νότια Κορέα είναι δύο από τις χώρες όπου η χρήση των ρομπότ είναι αυξημένη, με την περίπτωση της Νοτίου Κορέας να κεντρίζει το ενδιαφέρον αφού εκεί υπάρχει 8 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα εμφάνισης των ρομπότ σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Πηγή: pestaola.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα