Πώς στήθηκε το «κοινό ταμείο» από τους 14 συλληφθέντες – Η σύνδεση με τον Γιαγτζόγλου

Πώς έφτασαν οι αρχές στα ίχνη των 14 συλληφθέντωνΟι συγκεκριμένοι κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμό, που όπως όλα δείχνουν ανήκε στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος είχε βάλει τη βόμβα στον Λουκά ΠαπαδήμοΑνεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το «κοινό ταμείο» περιείχε 35.000 ευρώΔεν αποκλείεται συνέχεια με νέες συλλήψεις

Δεκατέσσερις συλλήψεις για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή για την τρομοκρατία. Ο λόγος για 13 Έλληνες και έναν Αλβανό, μεταξύ των οποίων έντεκα άνδρες και τρεις γυναίκες.

Οι συλληφθέντες βαρύνονται με την κατηγορία της χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο, φέρεται ότι εμπλέκεται κρατούμενος των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για τον Κ. Γιατζόγλου ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκαν σε αυτόν περίπου 35.000 ευρώ, σε μικρoποσά.

Πώς έφτασαν οι αρχές στους 14

Μετά από συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής, οι αρχές έφτασαν στα ονόματα των 14 συλληφθέντων.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα της υπόθεσης υπενθυμίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Δεν αποκλείεται συνέχεια

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πιθανότατα έπεται και συνέχεια. Αυτό συμβαίνει διότι οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους. Αντίθετα, έπρατταν κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα.

Μικροποσά

Όπως προέκυψε, μικροποσά κατέθεταν κάθε φορά οι κατηγορούμενοι στον τραπεζικό λογαριασμό που φέρεται να περιείχε 35.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται πως κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα