Πώς ένας πτέραρχος στρατιωτικής ακαδημίας στις ΗΠΑ «έβαλε στη θέση τους» ρατσιστές σπουδαστές του (video)

Ο Lt. Gen. Jay Silveria, πτέραρχος και διευθυντής της Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κολοράντο Σπρινγκς, στο Κολοράντο έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάθε άνθρωπος, ειδικά αν κατέχει υψηλόβαθμη θέση σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και μπορεί με την τοποθέτησή του να στείλει ηχηρό μήνυμα.

Ο πτέραρχος με ομιλία του την περασμένη Πέμπτη «έβαλε στη θέση του» σπουδαστές που είχαν ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε συμφοιτητές τους και συγκεκριμένα σε πέντε αφροαμερικανούς σε προπαρασκευαστικό έτος της σχολής οι οποίοι βρήκαν στον κοιτώνα τους προσβλητικά μηνύματα ρατσιστικού περιεχομένου.

«Πήγαινε σπίτι νέγρε» έγραφαν τα μηνύματα πάνω στις πόρτες των σπουδαστών.

«Πάρτε δρόμο!» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής όταν μίλησε σε προσωπικό και σπουδαστές μετά την αποκάλυψη του περιστατικού τονίζοντας «Εάν δεν είστε ικανοί να αντιμετωπίζετε τον άλλο με αξιοπρέπεια και σεβασμό, να του δίνετε!».

Τους υπενθύμισε ότι «αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν έχει καμία θέση ούτε στις προπαρασκευαστικές τάξεις, ούτε στην ακαδημία, ούτε στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ».

Η ομιλία του που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης προκάλεσε αίσθηση ενώ οι χρήστες στα social media επικρότησαν την πράξη του.

Δείτε την ομιλία του:

Keywords
Τυχαία Θέματα