Πώς ένας πολίτης έγινε ήρωας – Οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του μακελάρη της Βαρκελώνης

Εντόπισε τον άνδρα και κάλεσε άμεσα τις ισπανικές ΑρχέςΟ Γιουνές Αμπουγιακούμπ φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, κοντά στην κοινότητα Σουμπιράτς

Ένας ιδιοκτήτης αμπελώνα θεωρείται πλέον ήρωας από την ισπανική αστυνομία καθώς βοήθησε στον εντοπισμό του μακελάρη της Ισπανίας.

Ο άνθρωπος που κατονομάστηκε ως πολίτης X, οδήγησε την αστυνομία στην πόλη Σουμπιράτς τη Δευτέρα το βράδυ αφού είδε τον φυγόδικο τρομοκράτη να οδηγεί στα χωράφια του με μεγάλη ταχύτητα.

Ο αμπελώνας που εντοπίστηκε ο 22χρονος

Ο άνδρας κάλεσε την αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά ένοπλοι αξιωματικοί έσπευσαν

στην περιοχή και κατάφεραν να εντοπίσουν και στη συνέχεια να σκοτώσουν τον 22χρονο.

Ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη, είναι νεκρός, σύμφωνα την ισπανική αστυνομία που επιβεβαίωσε το γεγονός.

«Επιβεβαιώνουμε ότι το πρόσωπο που σκοτώθηκε στο επεισόδιο στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη», ανέφερε στο Twitter η Mossos d’Esquadra, η αστυνομία της Καταλονίας.

Ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, κοντά στην κοινότητα Σουμπιράτς, στα δυτικά της Βαρκελώνης.

Ήταν σε αυτό το σημείο όπου ο μακελάρης της Βαρκελώνης πέθανε μετά από μία βροχή» από σφαίρες.

Ο Αμπουγιακούμπ είχε καταφέρει να δραπετεύσει από την αστυνομία δύο φορές, πριν βρεθεί σε αυτόν τον αμπελώνα όπου σκοτώθηκε.

Το σώμα του τρομοκράτη φορτώθηκε σε φορτηγό πριν απομακρυνθεί.

Δεν είναι γνωστό τι θα γίνει το σώμα του. Ο μουσουλμανικός πολιτισμός απαιτεί συνήθως ταχεία ταφή, αν και οι κοινότητες μερικές φορές αρνούνται να τιμήσουν τους σορούς των τρομοκρατών

Η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε πως μολονότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Αμπουγιακούμπ, οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα