Πώς είναι να ζεις καθημερινά με ανεξέλεγκτους οργασμούς

Όταν ήταν 18, ο Michael άρχισε να αισθάνεται ότι διαρκώς βρίσκεται σε σεξουαλική διέγερση, παρόλο που δεν σκεφτόταν πάντα κάτι σεξουαλικό. Κάποιες φορές δεν είχε καν στύση, ωστόσο αισθανόταν ένα ακατανίκητο αίσθημα πίεσης στα γεννητικά όργανα και την απελπιστική ανάγκη να έρθει σε οργασμό.

Τα παραπάνω αφηγήθηκε ο ίδιος στο MensHealth.com όταν ήταν πλέον 28 ετών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυτοϊκανοποιείται τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα, ενώ αν δεν το έκανε η αίσθηση της διέγερσης θα επέστρεφε πιο επιτακτικά.

Πιθανόν να σκεφτεί κανείς ότι ο νεαρός γινόταν έρμαιο των ορμονών του. Όμως η διέγερση έκανε την εμφάνισή της σε αναπάντεχες στιγμές, όπως όταν καθόταν για πάρα πολύ ώρα ή αν σήκωνε κάποιο βαρύ αντικείμενο. Το άγχος και η πίεση, όπως είναι αναμενόμενο, τον είχαν καταβάλει με αποτέλεσμα να βυθιστεί στην κατάθλιψη.

Ο Michael δεν είναι σεξομανής. Υποφέρει από το σπάνιο σύνδρομο επίμονης σεξουαλικής διέγερσης (PGAD) που συνδέεται και με το σύνδρομο ανήσυχων γεννητικών οργάνων.

Ποια είναι τα συμπτώματα και οι αιτίες τους;

Το 2001, το φαινόμενο των επίμονων ενοχλητικών γεννητικών αισθήσεων αναφέρθηκε για πρώτη φορά με τη χρήση του όρου «σύνδρομο επίμονης σεξουαλικής διέγερσης», το οποίο το 2006 επαναπροσδιορίστηκε ως «επίμονη διαταραχή διέγερσης των γεννητικών οργάνων».

Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται από πέντε διαγνωστικά κριτήρια: ακούσια γενετήσια και κλειτοριδική διέγερση που παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα (ώρες, ημέρες, μήνες), σωματική διέγερση των γεννητικών οργάνων που δεν εξαφανίζεται μετά από έναν ή περισσότερους οργασμούς, γεννητική διέγερση που δεν σχετίζεται με υποκειμενικά συναισθήματα σεξουαλικής επιθυμίας, επίμονα συναισθήματα σεξουαλικής διέγερσης που βιώνονται ως ενοχλητικά και ανεπιθύμητα και δυσφορία που συνδέεται με την επίμονη γενετική διέγερση.

Ωστόσο, το 2009 και με βάση συστηματική έρευνα σε δείγμα 18 γυναικών που αν και πληρούσαν τα παραπάνω κριτήρια, δεν ήταν επαρκή για να περιγράψουν με ακρίβεια τα παράπονα και τα συμπτώματά τους. Στην πλειοψηφία του δείγματος υπήρχε αισθητό το αίσθημα του μυρμηγκιάσματος στα γεννητικά όργανα, σπασμών σαν ηλεκτρικό ρεύμα ή οι μικρών «εκρηκτικών» αισθήσεων, που όλα μαζί ωθούσαν σε οργασμό και ανήσυχες γεννητικές αισθήσεις αλλά και ανησυχία στις ίδιες. Για να γίνει σαφής διάκριση αυτών των συμπτωμάτων από εκείνα του συνδρόμου επίμονης σεξουαλικής διέγερσης, εισήχθη ο όρος «σύνδρομο ανήσυχων γεννητικών οργάνων» που περιγράφει μια κατάσταση ανεπιθύμητων και ανήσυχων γεννητικών αισθήσεων, όπως ανήσυχα πόδια, παράπονα υπερενεργού ουροδόχου κύστης, υπερευαισθησία στην ουρήθρα και τα οποία δεν επιλύονταν με σεξουαλική δραστηριότητα.

Πηγές: MensHealth, Askitis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα