Πόλο: Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων – Πρωτοβουλία της ΚΟΕ για τους πληγέντες της εθνικής τραγωδίας (video)

Οι διοργανωτές του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο στη Βαρκελώνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών στη χώρα μας, καθώς με τη… σέντρα του αγώνα της εθνική μας κόντρα στην οικοδέσποινα Ισπανία για τα προημιτελικά τηρήθηκε εντός λεπτού σιγή. Με τους διεθνείς και τον κόσμο να δείχνουν συγκινημένοι από την τραγωδία.

Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη η ΚΟΕ με ανακοίνωσή της, είχε τονίσει ότι οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών

(παίζει την Τετάρτη στον ημιτελικό) θα αγωνιστούν για τα θύματα της τραγωδίας.

****
Την Τετάρτη (25/7) έγινε γνωστό ότι είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, θα συγκεντρώσει με πρωτοβουλία της η κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδας. Αυτό θα γίνει την Παρασκευή (27/7) στο κολυμβητήριο «Αντώνης Δημητρόπουλος» του ΑΝΟ Γλυφάδας.

Η πρωτοβουλία γίνεται με αφορμή την διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων των Εθνικών μας ομάδων Εφήβων (Κ 18) και Νέων ανδρών με τις αντίστοιχες της Αυστραλίας (18.00) και της Ιταλίας (19.30), με τις οποίες και πραγματοποιούν κοινή προετοιμασία εν όψει των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων τους.

Η ΚΟΕ καλεί τον φίλαθλο κόσμο και όποιον άλλον πολίτη επιθυμεί, να συνδράμει στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, σε χώρο που παραχωρεί ευγενικά ο ΑΝΟ Γλυφάδας στο κολυμβητήριο του, τον οποίο και ευχαριστεί η Ομοσπονδία.

Ως τέτοια, καταγράφονται: παιδικά φάρμακα (Paracetamol, ibuprofen), Betadine, Fucidin, γάζες, παιδικές πάνες, κολλύρια, φυσικοί οροί, γάλατα και χυμοί μακράς διάρκειας, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, φρουτόκρεμες, ξυραφάκια, πετσέτες, παπούτσια, εσώρουχα, σεντόνια.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν, από την ΚΟΕ, στους πληγέντες Δήμους και οικισμούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο ελληνικός αθλητισμός στο πλευρό των πληγέντων

Ο ελληνικός αθλητισμός δεν μένει ασυγκίνητος στην εθνική τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές που έχουν αφήσει πίσω τους πάνω από 80 νεκρούς. Έτσι, αθλητικές ομοσπονδίες εκδίδουν ανακοινώσεις, με τις οποίες τάσσονται στο πλευρό των πληγέντων και γνωστοποιούν μέτρα για την ανακούφιση των θυμάτων.

Έτσι, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει άμεσα συμβολικό ποσό των 5.000 ευρώ στους λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί για τον λόγο αυτό στις τράπεζες, ενώ το προσωπικό και τα φορτηγάκια της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής και της εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες θα τεθούν στη διάθεση της δημοτικής αρχής της πληγείσας περιοχής, προκειμένου να βοηθήσουν στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Από την πλευρά της, η κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδας θα συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης την Παρασκευή (27/7), στο κολυμβητήριο «Αντώνης Δημητρόπουλος» του ΑΝΟ Γλυφάδας, τα οποία θα διανεμηθούν στους πληγέντες Δήμους και οικισμούς.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, έστειλαν από κοινού φιάλες νερού, χυμούς και τρόφιμα στην περιφέρεια Αττικής τονίζοντας ότι «οι φορείς του μπασκετ, βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη και θα παραμείνουν όσο χρειαστεί».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα