Πόλο: Επέστρεψαν με τις κούπες τους οι εθνικές ομάδες νέων/ανδρών και νεανίδων – Η αφιέρωση στα θύματα των φονικών πυρκαγιών (εικόνες – video)

Η χώρα μας σημείωσε τις τελευταίες ημέρες νέες επιτυχίες στις μικρές ηλικίες στο πόλο και την Δευτέρα επέστρεψαν στην Ελλάδα οι εθνικές ομάδες νέων/ανδρών και νεανίδων που διακρίθηκαν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Νέων Ανδρών, Τεό Λοράντος έπλεξε το εγκώμιο των αθλητών του, αναφέροντας, ακόμα, ότι ήρθε η ώρα το ελληνικό πόλο να απαιτήσει πράγματα. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (LEN) αποθεώνει το ελληνικό πόλο. Η Μαρία

Μυριοκεφαλιτάκη μίλησε για τα συστατικά της επιτυχίας, ενώ αφιέρωσε την επιτυχία στα θύματα των φονικών πυρκαγιών.

Με μία ώρα διαφορά προσγειώθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι αποστολές της εθνικής νέων ανδρών και της εθνικής νεανίδων που το βράδυ της Κυριακής (2/9) χάρισαν μετάλλια στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Τους Πρωταθλητές Ευρώπης και τις χάλκινες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεάνιδες υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ Άννα Μαρκοπούλου – Μωραΐτη και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή.

Λοράντος: «Ήρθε η στιγμή να απαιτήσει το ελληνικό πόλο»

Με επτά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις μέσα στο 2018 για την ελληνική υδατοσφαίριση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «χρυσής» εθνικής Νέων Ανδρών, Τεό Λοράντος έστειλε ηχηρό μήνυμα. «Ήρθε η στιγμή να απαιτήσει το ελληνικό πόλο!»
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο εθνικών, στο «Ε. Βενιζέλος», είπε ο Τεό Λοράντος που πέρυσι είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τους Νέους Άνδρες και συμπλήρωσε: «Είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που κατακτά η ελληνική υδατοσφαίριση σε επίπεδο εθνικών μικρών ηλικιών. Μιλάμε για την παραγωγική διαδικασία, για παιδιά που θα γίνουν άνδρες και γυναίκες εν συνεχεία. Γι’ αυτό και είπα πως η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο, των παιδιών αυτών! Βίωσαν την έννοια του φαβορί και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν εκπληκτικά σε αυτή την πίεση. Πρέπει να έχεις πραγματικά… χαρακτήρα για να ανταπεξέλθεις σε αυτή την πίεση. Απέδειξαν ότι αντέχουν στην πίεση. Επ’ ευκαιρία της παρουσίας της αθλητικής ηγεσίας εδώ, ευελπιστώ στο άμεσο μέλλον να γίνει μια ομάδα εργασίας και αυτές οι επιτυχίες να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων. Όπως είχα πει πέρυσι η υδατοσφαίριση έχει το καλό ότι πρώτα φέρνει τις διακρίσεις και μετά ζητάει. Τώρα νομίζω πως ήρθε η στιγμή να απαιτήσει κάποια πράγματα, αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να συζητηθούν εδώ και τώρα. Πρέπει να γίνει σε ένα κλειστό δωμάτιο, με όλους τους φορείς, Ομοσπονδία, προπονητές και να δούμε ποιο είναι το βήμα παραπάνω και σε αυτόν τον τομέα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της εθνικής Νεανίδων Κώστα Δήμο και στα κορίτσια. Τους εύχομαι το καλύτερο».

Ο αρχηγός της εθνικής Νέων Ανδρών, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και της εθνικής Νέων Ανδρών και στα κορίτσια, την εθνική Νεανίδων. Μόνο εμείς και οι προπονητές μας ξέρουμε πόσο κούραση και πόσα περάσαμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Πιστεύω πως πήραμε και οι δύο, κάτι που αξίζαμε. Πολλά μπράβο σε όλους.»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της 3ης στον κόσμο εθνικής νεανίδων, Κώστας Δήμου επισήμανε: «Φέτος ήταν μία μαγική χρονιά για την ελληνική υδατοσφαίριση. Φέραμε τόσες επιτυχίες και αυτό είναι η απόδειξη πως βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο στο παγκόσμιο στερέωμα. Αυτό μας κάνει όλους υπερήφανους, αλλά μας κάνει να δουλέψουμε και ακόμη περισσότερο για να αποδεικνύουμε συνεχώς πως έχουμε διάρκεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες, οι οποίες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στην προετοιμασία, αλλά και στους αγώνες. Είναι οι μεγάλες πρωταγωνίστριες. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που βοήθησαν. Κάποιοι που ήταν εκεί, αλλά και κάποιοι που έμειναν πίσω. Ηθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς για αυτή τη μεγάλη επιτυχία».

Τέλος, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη που σημείωσε 5 γκολ στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Νεανίδων, κόντρα στην Αυστραλία, στο Βελιγράδι, είπε: «Σίγουρα η κατάκτηση της 3ης θέσης στον κόσμο ήταν μια σημαντική διάκριση για εμάς. Χαρήκαμε πολύ που τα καταφέραμε. Η ομάδα μας ήταν εξαιρετική σε όλα τα παιχνίδια. Έπρεπε να αφομοιώσουμε τα συστήματα μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους και το καταφέραμε».

Η αποστολή της χάλκινης εθνικής Νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου επέστρεψε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Δευτέρας (3/9) και τα κορίτσια του Κώστα Δήμου ήταν τρισυετυχισμένα, με τα μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος και κρατώντας ανθοδέσμες εμφανίστηκαν στην αίθουσα αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη που πέτυχε 5 γκολ απέναντι στην Αυστραλία στον «μικρό» τελικό δήλωσε: «Είναι επιτυχία το χάλκινο μετάλλιο και η 3η θέση στον κόσμο».

Αρχικά, η πολίστρια του Ολυμπιακού δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η ομάδα έδειξε ότι είναι φτιαγμένη για πολλά πράγματα εφέτος. Τα καταφέραμε αρκετά καλά. Το χάλκινο ήταν επιτυχία. Είχαμε πάρει ισοπαλία με την Αυστραλία και πολλοί πίστευαν ότι θα χάσουμε, αλλά εμείς τις κερδίσαμε άνετα και με διαφορά στον “ μικρό” τελικό».

Για την ήττα στον ημιτελικό από την Ισπανία, εξήγησε: «Ήταν απογοήτευση για εμάς που αποκλειστήκαμε στον ημιτελικό, γιατί ήμασταν μπροστά καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όπως αποδείχτηκε βέβαια, ηττηθήκαμε από την πρωταθλήτρια κόσμου, οπότε αυτό δίνει και αξία στον ηττημένο».

Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας; «Προπόνηση, σκληρή δουλειά, θέληση, πάθος και ένταση. Νομίζω ότι αυτά μας οδήγησαν εκεί πέρα».

Η νεαρή πολίστρια από το Ρέθυμνο θέλησε να αφιερώσει την 3η θέση στον κόσμο που κατέκτησε με την εθνική νεανίδων: «Στους γονείς, στην οικογένειά μου και στα κορίτσια, τις συμπαίκτριές μου για όλες τις θυσίες που έχουμε κάνει. Το αφιερώνω και στους ανθρώπους που χάσαμε εφέτος γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα».

Επόμενος στόχος; «Ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών. Φεύγουμε την Παρασκευή για την Πορτογαλία. Ελπίζω να τα πάμε κι εκεί καλά».

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Εθνική Νέων Ανδρών, στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Τεό Λοράντος και οι παίκτες του… ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί και στην Ευρώπη. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, με υψηλό σκορ, η εθνική έκανε ανατροπή μετά από μέτριο ξεκίνημα επικρατώντας με 14-12 του Μαυροβουνίου.

Με «όπλο» την πιεστική άμυνα (δέχτηκε από 2 γκολ στην 2η και την 3η περίοδο) και «βροχή» από γκολ, η «γαλανόλευκη» έστειλε ηχηρό μήνυμα πως το ελληνικό πόλο ανήκει στην ελίτ. Αυτό είναι το 6ο μετάλλιο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς αγώνες) μέσα στο 2018. Πρώτος σκόρερ της εθνικής, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 5 γκολ, ενώ ο Τζούρο Ράντοβιτς σημείωσε ισάριθμα τέρματα για το Μαυροβούνιο.

Τεό Λοράντος: «Η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Νέων Ανδρών, έπλεξε το εγκώμιο των αθλητών του, σε δηλώσεις στo ΑΠΕ ΜΠΕ πριν η αποστολή πετάξει για την Αθήνα: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνική Εθνική ομάδα κατακτά διαδοχικά παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επίσης για πρώτη φορά, αν δεν κάνω λάθος, Εθνική ομάδα μετέχει σε μια κορυφαία διοργάνωση με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και φτάνει στην επιτυχία. Μετά την περσινή μοναδική επιτυχία, δηλαδή την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βελιγράδι, για μένα και μερικά από τα παιδιά μου, έγινε βραχνάς η συνέχεια. Μας περίμεναν να αποτύχουμε για να βάλουν ονοματεπώνυμο στην αποτυχία. Σήμερα δηλώνω κατηγορηματικά ότι η επιτυχία του Μινσκ έχει πράγματι ονοματεπώνυμο. Ο νοών νοείτο».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον αυτών των παιδιών. «Δεν θέλω να εκφραστώ για το μέλλον των συγκεκριμένων αθλητών. Όμως τα παιδιά αυτά έχουν ήδη γράψει ιστορία. Είναι πρωτοπόροι». Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στο εφιαλτικό ξεκίνημα στον τελικό με το Μαυροβούνιο, όταν οι αντίπαλοι βρέθηκαν να προηγούνται με τρία γκολ διαφορά στα πρώτα λεπτά. «Ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Κάλεσα τα παιδιά μου μετά το τέλος του πρώτου οκτάλεπτου και τους είπα: «Μην ασχολείστε με το σκορ. Παίξτε καλή άμυνα και όλα τα πράγματα θα πάνε κατ’ ευχήν». Όπως πέρυσι, όπου «επιστρέψαμε» σε τρία παιχνίδια που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, έτσι και φέτος, στο σημερινό παιχνίδι, ήμουν βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Η LEN αποθεώνει το ελληνικό πόλο

Με τίτλο «Το μέλλον της Ελλάδας φαίνεται λαμπερό», η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (LEN) αποθεώνει την ελληνική υδατοσφαίριση, δεδομένης της εντυπωσιακής παρουσίας των εθνικών ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Οι Έλληνες πέτυχαν ένα σπάνιο «νταμπλ», καθώς σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, η ομάδα U18 κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο και αυτή των U19 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό στο Μινσκ μετά την νίκη επί του Μαυροβουνίου στον τελικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό κείμενο που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της LEN.

Και η αποθέωση για το ελληνικό πόλο συνεχίζεται: «Η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό U19 και ο μεγάλος θρίαμβος ήλθε μόλις δύο εβδομάδες μετά την κορυφή της ομάδας U18 στην Ουγγαρία. Η μόνη ομάδα που κατά το παρελθόν κατέκτησε αυτούς τους τίτλους ηλικιακών ομάδων την ίδια χρονιά ήταν η Ιταλία το 2012. Απολαύσαμε μια λαμπρή διαδρομή στο Μινσκ και την πρόκριση επί της Ιταλίας, ακολούθησε ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες που έγιναν ποτέ στη μακρά Ιστορία της διοργάνωσης, καθώς οι Ελληνες συνέτριψαν 8-0 την Κροατία και προκρίθηκαν στον τελικό.

Η Ελλάδα, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Γκιβοβέτση, παρέμεινε αήττητη στο τουρνουά και είχε την πιο ισορροπημένη απόδοση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Τέσσερις παίκτες ήταν μέρος και των δύο χρυσών πορειών: οι αδελφοί Χαλυβόπουλος Αριστείδης και Ιπποκράτης, Δημήτριος Δήμου και Ευστάθιος Καλογερόπουλος.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τις αφίσεις των εθνικών ομάδων:

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
video, ομαδες, ελευθέριος βενιζέλος, ελλαδα, len, βενιζελος, αθηνα, κοε, γκολ, απε-μπε, ολυμπιακος, απε, μπε, ουγγαρια, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αξια, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αυστραλια, βημα, δουλεια, εθνικη, ηττα, ιπποκρατης, ισπανια, ιταλια, κοντρα, κοε, παιχνιδια, πιεση, ρεθυμνο, το βημα, φωτογραφιες, ωρα, αγωνες, αεροδρομιο, αμυνα, αννα, απε, απε-μπε, εβδομαδες, βελιγραδι, βραδυ, γκολ, γινει, γονεις, δευτερα, διαστημα, δηλωσεις, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ειπε, εβδομαδα, εμειναν, εννοια, επρεπε, επτα, επιτυχια, ευρωπη, ιδια, ηρθε η στιγμη, κειμενο, κροατια, λαθος, μαυροβουνιο, μαρια, νικη, μπε, ξεκινημα, ομαδα, οικογενεια, ολα τα παιχνιδια, οφελος, παιδια, παθος, παμε, πορτογαλια, σιγουρος, συνεχεια, συγχαρητηρια, τεο, τρια, υδατοσφαιριση, φτανει, φορα, κωνσταντινος, ανηκει, δωματιο, χωρα, ιουλιος, κλειστο, κωστας, len, μπροστα, παιχνιδι, θελω να
Τυχαία Θέματα