Πολλά προβλήματα από τον «Ηφαιστίωνα»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού χρειάζονται αλυσίδες (video)

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία σαρώνει τη χώρα από την Κυριακή (05/01) με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις, τις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους, που στο Αιγαίο κατά τόπους φτάνουν έως 11 μποφόρ. Λόγω της κακοκαιρίας έχουν κλείσει δρόμοι, τα πλοία είναι δεμένα, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ενώ προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν στη Ζάκυνθο.

Όπως

ανέφερε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, έχει ήδη αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων, καθώς και στους δρόμους Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γυφτάκης, είναι σε εξέλιξη ο αποχιονισμός των επαρχιακών οδών Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Φτέρης, Ακράτας – Ζαρούχλας και το τμήμα της εθνικής οδού Πατρών – Τρίπολης στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Αροανίας, στα Καλάβρυτα.

Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων»

Η σφοδρή χιονόπτωση από την κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία και αρκετοί δρόμοι σε όλη τη χώρα είναι κλειστοί.

Στο νομό Αρκαδίας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα παρακάτω σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Καρδαρά – χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

*Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Λεβιδίου – Νεμέας από το 34Ο έως το 42Ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης – Αλωνίσταινας από το 27 έως το 37ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Βουρβούρων – ‘Αγ. Πέτρου από το 28ο έως το 37ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης – Καστρίου – ‘Αγιου Πέτρου – ‘Αστρους από το 52ο έως το 26ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό ‘Αστρους – Καστάνιτσας από το 52ο έως το 34ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου – Κοσμά – Γερακίου από το 20ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

Στην Κορινθία, είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις εξής περιοχές:

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων από το 21ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Δερβενίου από το 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Κιάτου από το 1ο έως το 10ο χιλιόμετρο.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή Πεντέλης: Αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα της Αθηνών – Θήβας

Λόγω της χιονόπτωσης που σημειώνεται και στην Αττική, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, και από το 270 χλμ. της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Δείτε πού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης ή παγετού

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λεωφ. Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, από και προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

Δ.Α. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Επί της Λ. Χασιάς, ύψος Μονής Κλειστών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Δ.Α.ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
Δασική οδός Βυτίνας – Χ/Κ Μαινάλου, λόγω χιονόπτωσης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)
Επ.Ο. Χανίων – Κισσού.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
Επ.Ο. Αράχωβας – Επταλόφου, από θέση «ΣΚΑΜΝΟΣ», προς Χ/Κ Παρνασσού (έως θέση ΚΕΛΑΡΙΑ), μόνο το ρεύμα της ανόδου προς Χ.Κ. Παρνασσού.

Διακοπή ρεύματος στη Ζάκυνθο

Η κακοκαιρία άφησε μεγάλο μέρος της πόλης της Ζακύνθου χωρίς ρεύμα για πέντε ώρες. Σύμφωνα με το imerazante.gr, το πρόβλημα εντοπίστηκε σε κολώνα επί της οδού Καντούνη στην Αγία Τριάδα και άμεσα τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησαν την επιδιόρθωση του προβλήματος. Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, κάτοικοι άκουγαν εκρήξεις σε υποσταθμό που βρισκόταν κοντά σε σχολείο.

Το ζήτημα της ηλεκτροδότησης ξεκίνησε στις 20:00 το βράδυ και διήρκεσε, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μείνουν χωρίς ρεύμα, ενώ το κρύο ήταν έντονο. Τελικά, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα.

Κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» προκάλεσε κατολισθήσεις Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογέρης στο «kriti24», κομμάτια βράχων αποκολλήθηκαν και έπεσαν σε τμήμα δρόμου στην Εθνική οδό μεταξύ Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου, προς τα Χανιά. Παράλληλα, δήλωσε ότι με μικρούς βράχους, στην Εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου στο ύψος των Νωπηγείων.

Απαγορευτικό απόπλου εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν τα 11 μποφόρ. Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψός, Βόλος – Σποράδες και Ηγουμενίτσα – Λευκίμη.

Πηγή: Πολλά προβλήματα από τον «Ηφαιστίωνα»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού χρειάζονται αλυσίδες (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα