«Πόλεμος» για την έδρα του τελικού στο Κύπελλο – Επίθεση Ολυμπιακού και… Άρη σε ΕΠΟ

Νέα επίθεση κατά της ΕΠΟ εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αυτή τη φορά με αφορμή την εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου για τη διεξαγωγή του τελικού κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στις 26 Ιουλίου. Επίθεση στην ΕΠΟ,

αλλά και στον Γιώργο Γεραπετρίτη, κάνει ο Άρης, για την τιμωρία του από τη FIFA. Τι απάντησε η Ομοσπονδία…

Όσον αφορά στο θέμα του τελικού του Κυπέλλου, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν δεδομένο ότι θα αντιδρούσαν σε αυτήν την προοπτική και αντιπροτείνουν τη διεξαγωγή του αγώνα με την ΑΕΚ σε ένα ευρωπαϊκά αδειοδοτημένο γήπεδο, ενώ κάνουν λόγο για μία «… θλιβερή παράσταση που δημιουργεί τεράστια θέματα για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών».

Η ανακοίνωση του αναφέρει:

«Σύμφωνα με τις εμπνεύσεις της ΕΠΟ ο Ευρωπαίος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η δεύτερη σήμερα στο Πρωτάθλημα ΑΕΚ καλούνται να παίξουν τελικό Κυπέλλου σε γήπεδο ομάδας Β’ Εθνικής, στο οποίο δεν έχει διεξαχθεί αγώνας από τον Μάρτιο!

Ενώ υπάρχουν τόσα διαθέσιμα ευρωπαϊκά αδειοδοτημένα γήπεδα, όπως το “Κλεάνθης Βικελίδης”, του Περιστερίου, η Τούμπα, ακόμα και της Νέας Σμύρνης.

Αντί επιτέλους να οργανώσουν μια γιορτή του ποδοσφαίρου, προσπαθούν να στήσουν μια ακόμα θλιβερή παράσταση που δημιουργεί τεράστια θέματα για τη σωματική ακεραιότητα των παιχτών και έχει ήδη προκαλέσει γενικότερα ζητήματα ασφαλείας και έντασης.

Σας καλούμε επιτέλους να σοβαρευτείτε, έστω για μια φορά και να πράξετε ανάλογα, ώστε ο τελικός να γίνει στο καλύτερο και καταλληλότερο διαθέσιμο γήπεδο για να παρακολουθήσουμε μια πραγματική γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (02/07) επιθετική ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και η «Θύρα 7», ενώ απάντησε η «Original».

Μετωπική Άρη με ΕΠΟ για την τιμωρία από FIFA: Θα κάνουμε μηνύσεις και αγωγές

Σε μετωπική με την ΕΠΟ πάει η ΠΑΕ Άρης για το θέμα της τιμωρίας που της έχει επιβληθεί από την FIFA, προαναγγέλλοντας ότι θα προχωρήσει σε αγωγές και μηνύσεις για να αναζητηθούν αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες στη νομική της υπηρεσία κυρίως για το γεγονός ότι ενώ η FIFA ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο την ΕΠΟ πως η υπόθεση αφορά τη νυν ΠΑΕ, η ΕΠΟ ποτέ δεν κοινοποίησε το έγγραφο ώστε ο Άρης να ενεργήσει νομικά.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αφήνει σαφή υπονοούμενα αναφέροντας τα εξής:

«Εξ’ αρχής η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν έφερε – και δεν φέρει – ουδεμία ευθύνη για το ban, που της επιβλήθηκε από τη FIFA, αναφορικά με τις υποθέσεις των πρώην ποδοσφαιριστών, που προσέφυγαν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Αυτό είναι ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο. Καθώς το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται, χάρη στις ενέργειες της ΠΑΕ και της νομικής της υπηρεσίας, αποδεικνύεται ότι μια σειρά αστοχιών και λανθασμένων χειρισμών της ΕΠΟ, με ενδεχόμενο δόλο, έφεραν την ΠΑΕ προ τετελεσμένων αποφάσεων, που καλείται τώρα να ανατρέψει. Για παράδειγμα, ενώ η FIFA ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο την ΕΠΟ πως η υπόθεση αφορά τη νυν ΠΑΕ, η ΕΠΟ ποτέ δεν μας κοινοποίησε το έγγραφο, ώστε να ενεργήσουμε άμεσα. Σημειωτέον, η ΕΠΟ μάς είχε κοινοποιήσει απόφαση πριν την επίσημη ως άνω ενημέρωση της FIFA. Αυτό είναι ένα μόνο περιστατικό…

Δεν ξέρουμε αν ήταν σε γνώση ή όχι του προέδρου, κ. Γραμμένου, είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι οι κ.κ. Δέδες, Δαβάκης και Μπάρτζης, ενώ το γνώριζαν, είτε το… αμέλησαν, είτε λειτούργησαν με ενδεχόμενο δόλο. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια… Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστώσει αν πράγματι υπάρχει δόλος εκ μέρους τους διότι ο Σύλλογος υπέστη ζημιά για την οποία κάποιοι θα λογοδοτήσουν. Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ αποτιμά τη ζημιά και θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες».

Είχε ζητήσει την αλληλογραφία

Όλο το τελευταίο διάστημα η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Άρης και ο Θόδωρος Καρυπίδης αναζητούσαν τυχόν ευθύνες της ΕΠΟ στο θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών που της είχε επιβληθεί. Προσπαθούσαν δηλαδή, γυρίζοντας το χρόνο πίσω να καταλάβουν αν υπήρξε σκοπιμότητα από μέρους της ΕΠΟ και αν δεν είχαν έγκαιρα ενημερωθεί για τις αποφάσεις που… έσκαγαν, ώστε να ενεργήσουν αναλόγως και να τις μπλοκάρουν με ένδικα μέσα. Για να το πετύχουν είχαν ζητήσει εδώ και καιρό με εξώδικο να τους δοθεί από την ΕΠΟ όλη η αλληλογραφία της ελληνικής ομοσπονδίας με τη FIFA και το θέμα του Άρη. Ό,τι έγγραφο και email δηλαδή είχε αποσταλεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το θέμα και αν είχαν διαβιβαστεί έγκαιρα και πριν παρέλθουν οι ημερομηνίες.

«Σκληρή» απάντηση της ΕΠΟ στον Άρη – «Προσπάθεια συκοφάντησής μας»

Θέση για τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ Άρης, που ενημέρωσαν ότι διερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης δόλου πιθανής απόκρυψης εγγράφου που είχε στείλει η FIFA, πήρε η ΕΠΟ μέσω επίσημης ανακοίνωσής της.

Σ’ αυτήν κάνει λόγο για «συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησής της από συγκεκριμένα κέντρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν αποτελεί παρά… προφάσεις εν αμαρτίαις».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Ε.Π.Ο., που συντονισμένα και σε καθημερινή βάση επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από συγκεκριμένα κέντρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν αποτελεί παρά… προφάσεις εν αμαρτίαις.

Η διοίκηση της ΕΠΟ πολιτεύεται με βάση την τήρηση των κανονισμών του Παιχνιδιού και την προστασία των συμφερόντων των Ελληνικών Συλλόγων, έχοντας ως προτεραιότητα τη διαφάνεια και την ισονομία, κατόπιν τούτου δε, προφανώς και απορρίπτει κάθε ισχυρισμό περί «αστοχιών και λανθασμένων χειρισμών», καθώς επίσης και περί οποιασδήποτε «αμέλειας» ή «δόλου» διοικούντων και στελεχών της στη συνολική διαχείριση του θέματος που προέκυψε με την ΠΑΕ Άρης.

Τούτων δοθέντων, οι όποιες απειλές θα πρέπει να απευθύνονται σε όσους προκάλεσαν, με τους χειρισμούς τους, τη σημερινή κατάσταση στη λαοφιλή Π.Α.Ε. και όχι κατά εκείνων που προσπαθούν να συνεισφέρουν με ρεαλιστικές λύσεις».

«Βολές» Άρη σε Γεραπετρίτη: 49 ημέρες πέρασαν και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση

Στην αντεπίθεση πέρασε στη συνέχεια η ΠΑΕ Άρης. Μετά την ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ, οι «κιτρινόμαυροι», εκτόξευσαν «πυρά» και κατά του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

«Σε κάθε περίπτωση οι φίλοι του Άρη να είναι βέβαιοι ότι η διοίκηση της ΠΑΕ χειρίζεται με υπευθυνότητα το ζήτημα του ban και με ή χωρίς τη συμπαράσταση του κ. Γεραπετρίτη θα δώσει σύντομα μια οριστική λύση. Κι ας μην είναι πρόβλημα για το οποίο ευθυνόμαστε εμείς», αναφέρουν εκτός των άλλων…

Αναλυτικά όσα αναφέρει αυτή:

«Περάσανε 49 μέρες από την τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον Υπουργό Επικράτειας, κ. Γεραπετρίτη και έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την κυβέρνηση για το ζήτημα του ban της FIFA.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γεραπετρίτης και η κυβέρνηση… σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών που ανέλαβε, όπως δεσμεύτηκε (εκτός αν δεν προέβη σε καμία ενέργεια και οι υποσχέσεις της ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;).

Μας προκαλεί έκπληξη και δυσφορία η στάση του κ. Γεραπετρίτη, που ενώ για να εξυπηρετήσει άλλες ΠΑΕ έσπευσε να περάσει τροπολογίες στη Βουλή «εν μία νυκτί», στην περίπτωση του ΑΡΗ έχει μια ανεξήγητη συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και συνολικά η οικογένεια του ΑΡΗ αξιολογούν την στάση του κ. Γεραπετρίτη και της κυβέρνησης. Και εφόσον συνεχιστεί αυτή η στάση τους θα συμπεριφερθούν αναλόγως όταν έρθει η ώρα…

Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους (αλλά και από την προκλητική αδιαφορία τους…). Σε κάθε περίπτωση οι φίλοι του ΑΡΗ να είναι βέβαιοι ότι η διοίκηση της ΠΑΕ χειρίζεται με υπευθυνότητα το ζήτημα του ban και με ή χωρίς τη συμπαράσταση του κ. Γεραπετρίτη θα δώσει σύντομα μια οριστική λύση. Κι ας μην είναι πρόβλημα για το οποίο ευθυνόμαστε εμείς».

Θα επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον με περισσότερες αποκαλύψεις…».

Νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης: Είναι προφανές πως η ΕΠΟ βρίσκεται σε σύγχυση…

Νέα, τρίτη ανακοίνωση μέσα στην ίδια ημέρα εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης, απαντώντας στην αντίστοιχη της ΕΠΟ. «Ας μας πει η ΕΠΟ γιατί αποφάσισε τη σύσταση ειδικής επιτροπής διερεύνησης για την υπόθεση έκδοσης δελτίου στον Ντουρμισάι;», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει αυτή:

«Η ΕΠΟ, αφού, όπως λέει στην ανακοίνωσή της… “απορρίπτει κάθε ισχυρισμό περί αστοχιών και λανθασμένων χειρισμών και οποιασδήποτε αμέλειας ή δόλου”, ας μας πει τότε γιατί αποφάσισε τη σύσταση ειδικής επιτροπής διερεύνησης για την υπόθεση έκδοσης δελτίου στον Ντουρμισάι;

Εκτός κι αν η συγκεκριμένη επιτροπή έβγαλε πόρισμα και δεν το γνωρίζουμε…

Και ρωτάμε: Έβγαλε απόφαση κ. πρόεδρε της ΕΠΟ και αν ναι, ποια είναι αυτή; Αν όχι πως προδικάζετε και βγάζετε με τόση αυθαιρεσία το δικό σας πόρισμα;

Είναι προφανές ότι η ΕΠΟ βρίσκεται σε σύγχυση…».

Keywords
Τυχαία Θέματα