Πόλεμος για την ανάρτηση της Athens Voice- Tα σχόλια στελεχών της κυβέρνησης και η απάντηση της A.V.

Η ανάρτηση της Athens Voice, που αναφερόταν στο θάνατο της 50χρονης μετανάστριας στο Κρατικό Νικαίας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media από χιλιάδες χρήστες, οδήγησε σε έναν “πόλεμο” μεταξύ του site και κυβερνητικών στελεχών που αντέδρασαν στο τουλάχιστον ατυχές σχόλιο της A.V.

To site προσπάθησε να δικαιλογήσει την ανάρτηση,

ζήτησε μεν συγγνώμη, αλλά κατέφυγε και πάλι σε έντονη αντικυβερνητική ρητορική και μίλησε για “μη κανονικούς ανθρώπους” που δεν κατανόησαν το πνεύμα του σχολίου.

Η αρχική ανάρτηση, αλλά και η “διόρθωση” όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν την αντίδραση πολλών κυβερνητικών στελεχών, με πρώτη την Έφη Αχτσιόγλου, που μάλιστα ακύρωσε συνέντευξη της στην Αthens Voice.

Αναλυτικά η δήλωση Αχτσιόγλου στο λογαριασμό της στο facebook:

Η σημερινή ανάρτηση της Athens Voice που λοιδωρεί μια νεκρή μετανάστρια- καταδεικνύει τον μεγαλύτερο κίνδυνο που μας απειλεί: τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Αυτό είναι τελικά το σημείο συνάντησης του ρατσισμού, του σεξισμού και της ταξικής υπεροψίας. Και με αυτό το σύμπαν δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαλόγου.

Πριν λίγες μέρες είχα δεχτεί την πρόταση να παραχωρήσω μια συνέντευξη στην Athens Voice παρότι ο λόγος της συχνά είναι εξαιρετικά κατεδαφιστικός έναντι της κυβέρνησης. Προφανώς μετά τα σημερινά, ακύρωσα την συνέντευξη. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Γιατί εδώ δεν πρόκειται για πολιτική διαφωνία. Εδώ πρόκειται για απανθρωπιά.

Η σημερινή ανάρτηση της Athens Voice (official) που λοιδωρεί μια νεκρή μετανάστρια- καταδεικνύει τον μεγαλύτερο κίνδυνο…

Gepostet von Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou am Sonntag, 30. Juni 2019

Να θυμήσουμε ότι εκτός από την Έφη Αχτσιόγλου, τη συνέντευξη της στην Athens Voice ακύρωσε και η Έλενα Ακρίτα.

Μου ζήτησαν συνέντευξη για το βιβλίο μου ‘Τα τάπερ της Αλίκης’ κι αρχικά είχα δεχτεί. Εννοείται ότι την ακυρώνω. Πάρε με…

Gepostet von Elena Akrita am Sonntag, 30. Juni 2019

Με έντονο τρόπο σχολιάσε την ανάρτηση της Athens Voice και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook:

Όταν ο μισανθρωπισμός γίνεται αξία έχουμε καθήκον να υψώσουμε τη φωνή μας. Όταν ο κοινωνικός κανιβαλισμός θριαμβεύει κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.
Να μην το συνηθίσουμε!
Να μην το επιτρέψουμε!

Όταν ο μισανθρωπισμός γίνεται αξία έχουμε καθήκον να υψώσουμε τη φωνή μας. Όταν ο κοινωνικός κανιβαλισμός θριαμβεύει κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.Να μην το συνηθίσουμε!Να μην το επιτρέψουμε!

Gepostet von Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος am Sonntag, 30. Juni 2019

Σχόλιο για την επίμαχη ανάρτηση έκανε και ο Παύλος Πολάκης, που σε ανάρτηση του αναφέρει:

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΟΓΓΟΝΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ,θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα !!!!!
Αυτά τα ΜΜΕ στηρίζουν την Ακροδεξιά -ΝΔ του Κυριακου του Αδωνη του Βορίδη του πορτοσαλτομπογδανισμου!!!
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥ!!!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΟΓΓΟΝΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ,θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα !!!!!Αυτά τα ΜΜΕ στηρίζουν την Ακροδεξιά -ΝΔ του…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Sonntag, 30. Juni 2019

H Athens Voice μετά τις έντονες αντιδράσεις των κυβερνητικών στελεχών είδε “σχέδιο της κυβέρνησης και των κυβερνητικών trolls”. Στο άρθρο που αναρτήθηκε στο site της αναφέρει:

“Τις τελευταίες ώρες η ATHENS VOICE δέχεται μια συντονισμένη επίθεση από αρκετούς υπουργούς και από τα αναπόφευκτα κυβερνητικά τρολ. Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα fake news μεγάλων διαστάσεων, κατηγορώντας την εφημερίδα μας για ρατσισμό και ακροδεξιό λόγο. Για να αποποιηθούν τις πολιτικές τους ευθύνες για την τραγική μεταχείριση των μεταναστών και να προπαγανδίσουν διχαστικά για άλλη μια φορά την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία τους. Κυρίως όμως για να εμποδίσουν κάθε δημοσιογραφική κριτική υπό την απειλή ότι θα στοχοποιηθεί αμέσως ως «φασιστική, ρατσιστική, σεξιστική» κλπ. Για να το επιτύχουν αυτό επιχειρούν μια ολοκληρωτική αντιστροφή της πραγματικότητας. Κατηγορούν ως στρεφομένη εναντίον της μετανάστριας που βρήκε τραγικό θάνατο, μια ανάρτηση της εφημερίδας, η οποία έκανε ακριβώς το αντίθετο, έψεγε την κυβέρνηση που από τις επικοινωνιακές φανφάρες του παρελθόντος, τώρα έχει καταντήσει να μετράει νεκρούς. Οι αναγνώστες μας και οι πολίτες μπορούν να διαβάσουν την απάντησή μας για το σημερινό σχόλιο, να συγκρίνουν τις κατευθυνόμενες αντιδράσεις και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους”.
Keywords
Τυχαία Θέματα