Ποιος είναι ο παράγοντας που καθορίζει τη συχνότητα του σεξ;

Μπορεί η αρχή της σχέσης και το πόσο ερωτευμένοι είμαστε να αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για το πόσο συχνά κάνουμε σεξ, όμως υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος που διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το πόσο συχνά καταλήγουμε στο κρεβάτι, όχι μόνο για να κοιμηθούμε.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, η ηλικία που έχει αλλά και η ηλικία που νιώθει κάποιος, καθορίζουν τη συχνότητα του σεξ.

Οι συμμετέχοντες, 1.200 μεσήλικες και ηλικιωμένοι που εξετάστηκαν σε διάστημα 10 ετών, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη συχνότητα των συνευρέσεων, την ποιότητα και το γενικότερο ενδιαφέρον τους για το σεξ.

Διαπιστώθηκε έτσι ότι παίζει ρόλο όχι μόνο η πραγματική ηλικία, αλλά και το πώς νιώθει κανείς. Δηλαδή οι άνθρωποι που ανέφεραν ότι αισθάνονται μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία, ενδιαφέρονταν λιγότερο για το σεξ και θεωρούσαν ότι έκαναν χειρότερης ποιότητας σεξ.

Επιπλέον οι άνθρωποι που έκαναν συχνά σεξ στην αρχή της μελέτης, έκαναν περισσότερο σεξ 10 χρόνια μετά, διατηρώντας έτσι τις συνήθειές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα