Ποιος είναι ο άνδρας που εισέβαλε στην πρεσβεία της Σερβίας – Κρατούσε δύο μαχαίρια

Ο νεαρός Σέρβος, που ήταν μεθυσμένος, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί πήδηξε την περίφραξη της πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κρατώντας δύο μαχαίρια. Μάλιστα, βρέθηκε και μπιτόνι με πετρέλαιοΓια περίπου δύο ώρες απειλούσε να αυτοτραυματιστεί και φώναζε συνθήματα, όπως «Να ενωθούν ξανά Σερβία και Κόσοβο» και «Έξω οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι»Ζητούσε επίμονα να συναντήσει τον πρόεδρο της Σερβίας και τον πρέσβη της χώρας στην ΕλλάδαΔιαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας τον έπεισε να παραδοθεί

Πρώην εύελπις του σερβικού στρατού είναι ο 23χρονος εξαιτίας του οποίου σήμανε συναγερμός στην πρεσβεία

της Σερβίας, το πρωί του Σαββάτου.

Ο νεαρός Σέρβος, που ήταν μεθυσμένος, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί πήδηξε την περίφραξη της πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κρατώντας δύο μαχαίρια. Μάλιστα, βρέθηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο.

Για περίπου δύο ώρες απειλούσε να αυτοτραυματιστεί και φώναζε συνθήματα, όπως «Να ενωθούν ξανά Σερβία και Κόσοβο» και «Εξω οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι».

Μάλιστα, ζητούσε επίμονα να συναντήσει τον πρόεδρο της Σερβίας και τον πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα. Τελικά, διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας τον έπεισε να παραδοθεί. Ο νεαρός Σέρβος μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στον εισαγγελέα.

Ο 23χρονος εισβολέας έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, για τα οποία είχε νοσηλευθεί.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας

Ευχαριστίες προς την Ελληνική Αστυνομία απευθύνει η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού που συνέβη των πρω.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία αναφέρει:

«Σήμερα, 24 Νοεμβρίου και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, εισέβαλε στο κτίριο της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα, άτομο αγνώστων στοιχείων, νεαρής ηλικίας, το οποίο πηδώντας την περίφραξη εισήλθε στον προαύλιο χώρο και στην συνέχεια δια της βίας διέρρηξε την είσοδο του Προξενικού Τμήματος και εισήλθε στο κτίριο της Πρεσβείας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ελληνική αστυνομία για τον επαγγελματισμό που επέδειξε, την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού.

Κατά το επεισόδιο δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές».

Keywords
Τυχαία Θέματα