Ποιος είναι ο αιγύπτιος «Τρεζεγκέ» που αγωνίζεται στο Μουντιάλ – Γιατί ονομάστηκε έτσι (εικόνες)

Μπορεί ο αειθαλής Νταβίντ Τρεζεγκέ να έχει κρεμάσει προ πολλού τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια καθώς βαδίζει αισίως το 40ο έτος της ηλικίας του. Δικαίως θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα. Ωστόσο, το όνομά του έμελλε να ακουστεί ξανά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο κορυφαίας διοργάνωσης καθώς στο Μουντιάλ της Ρωσίας συμμετέχει ο Αιγύπτιος Μαχμούντ Αμχμέντ Ιμπραχίμ Χασάν. Ή απλά «Τρεζεγκέ». Ο λόγος; Επειδή ένας προπονητής μοίραζε ψευδώνυμα

διάσημων ποδοσφαιριστών.

Έτσι, οι δυο τους ουδεμία συγγενική σχέση έχουν καθώς ο ένας είναι Γάλλος με ρίζες από την Αργεντινή και ο άλλος Αιγύπτιος.

«Σίγουρα τα μαλλιά δεν είναι ίδια, ούτε η θέση. Θα πρέπει να ρωτήσω τον πατέρα μου αν είχε βρεθεί κάποια στιγμή στην Αίγυπτο». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Νταβίντ Τρεζεγκέ όταν ρωτήθηκε για τον Μαχμούντ Αχμέντ Ιμπραχίμ Χασάν.

Ο 23χρονος διεθνής αγωνίζεται ως αριστερό εξτρέμ αλλά μπορεί να παίξει επίσης στα δεξιά της επίθεσης αλλά και ως επιθετικό χαφ. Αγωνίζεται στην Τουρκία με τη φανέλα της Κασίμπασα με την οποία έχει εκτοξεύσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Κατά τη φετινή χρονιά είχε 33 συμμετοχές σημείωσε 16 τέρματα και έδωσε 8 ασίστ, ενώ είναι διεθνής με την Εθνική Αιγύπτου με την οποία μετρά 27 συμμετοχές και 2 γκολ.

Γιατί… Τρεζεγκέ;

Όταν ήταν έφηβος ακόμα, ο προπονητής της ομάδας κάτω των 17 της Αλ Αχλί, Μπαντρ Ραγκάμπ πίστεψε πως… έμοιαζε εμφανισιακά στον γάλλο στράικερ.

Ωστόσο, μάλλον ο προπονητής έβλεπε τους παίκτες του σαν σούπερ – σταρ γιατί στην ίδια ομάδα είχε φροντίσει να «υπήρχαν» επίσης: Αχμέντ Μπέκαμ, ο Καρίμ Νέντβεντ και άλλοι. Τόσο μεγάλη ομοιότητα…

Keywords
Τυχαία Θέματα