Ποινική δίωξη για κακουργήματα στον μαχητή του ISIS – Aυτό είναι το βίντεο που τον «έκαψε»

Δύο κακουργήματα αποδίδονται στον 27χρονο με καταγωγή από την Συρία που συνελήφθη από την Αστυνομία στη δομή του Ελαιώνα ως μέλος του ISIS μετά την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης. Δείτε το βίντεο που τον «έκαψε».

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανατέθηκε

σε ανακριτή καθώς με βάση τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 8 παράγραφος ΣΤ) δράστες (ημεδαποί ή αλλοδαποί) εγκλημάτων που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις που τελέστηκαν στην αλλοδαπή δικάζονται και τιμωρούνται σε εφαρμογή του ελληνικού νόμου.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (23/11).

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του, ο κατηγορούμενος ως μαχητής του ISIS εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 με την οικογένεια του, διέμενε στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα και έχει αιτηθεί χορήγηση ασύλου. Σύμφωνα με την Αστυνομία , ο 27χρονος βρισκόταν καιρό στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, μετά από πληροφορίες στο πλαίσιο συνεργασιών για την διεθνή τρομοκρατία, ενώ εξεταζόμενος φέρεται να αποδέχθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στα ίχνη του 27χρονου τζιχαντιστή – Τι τον «πρόδωσε»

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιτήρηση από καιρό ήταν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 27χρονος φερόμενος ως τζιχαντιστής, και συνελήρθη ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Την αφορμή για την προσαγωγή του, αρχικά, έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό.

Μετά από αυτό, ο Σύρος ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη χώρα του, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Νοεμβρίου συνελήφθη στην Τρίπολη ξένος υπήκοος που φέρεται να ήταν μέλος του ISIS.

Αλ Σίσι σε Μητσοτάκη: Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές – Έτσι τους χρησιμοποιεί ο Ερντογάν

Συναγερμός είχε σημάνει σε Αθήνα και Λευκωσία εδώ και καιρό, μετά την προειδοποίηση του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη.

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της Τριμερούς Συνάντησης ΕλλάδαςΚύπρουΑιγύπτου στις 21/10 στη Λευκωσία, ο Αλ Σίσι προειδοποίησε τον έλληνα πρωθυπουργό και τον κύπριο Πρόεδρο για την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον τρόπο που αυτή χρησιμοποιείται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά του.

Το Κάιρο έδειχνε ιδιαίτερα ανήσυχο όχι μόνο για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο «Σουλτάνος» εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα