Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή στον Μουρίνιο για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζοσέ Μουρίνιο έπεσε στα μαλακά για την υπόθεση της φοροδιαφυγής στην Ισπανία, δηλαδή την περίοδο που εργαζόταν στη Ρεάλ και ο πορτογάλος τεχνικός ήρθε σε συμβιβασμό με τις ισπανικές αρχές. Έτσι, στον πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε δωδεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή, ενώ θα πληρώσει πρόστιμο ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για ποινή που σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία δεν εκτελείται αλλά εξαγοράζεται.

Ο 56χρονος προπονητής κατηγοργήθηκε πως είχε αποκρύψει εισοδήματα στη διετία

2011 – 2012, με αποτέλεσμα να διωχθεί από τις ισπανικές αρχές. Η δικαιοσύνη στην Ισπανία δεν συνηθίζει να επιβάλλει ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή σε όσους υποπίπτουν για πρώτη φορά σε παραβάσεις του νόμου που δεν αφορούν κάποιο βίαιο έγκλημα.

Jose Mourinho on the run in Spain following 1 year prison sentence for tax fraud. Our source tells us he was last seen running across a field shouting he wont do any time. He’ll buy his way out of anything. pic.twitter.com/SaoieaAVQ8

— Fraking News (@FrakingN) 5 Φεβρουαρίου 2019

Εκείνη την περίοδο (2011 – 2012) ακολούθησαν την ίδια τακτική και άλλοι αστέρες της μπάλας. Πρόκειται για τη γνωστή… φοροδιαφεύγουσα τακτική των διασήμων και τη δημιουργία εταιρειών οι οποίες διαχειρίζονται την εικόνα τους.

Να θυμίσουμε ότι ο «Special One», έχοντας υπογράψει ένα εξαιρετικό συμβόλαιο ως τηλεσχολιαστής, δίνει το «παρών» σε διάφορες εκδηλώσεις ως γκεστ σταρ και στο πλαίσιο αυτό «έφαγε» απίστευτη τούμπα σε αγώνα χόκεϊ στη Ρωσία.

More on the breaking news that Jose Mourinho has accepted a one-year prison sentence for tax fraud in Spain.

He won’t spend any time behind bars, though…https://t.co/on32HsClPA

— GiveMeSport Football (@GMS__Football) 5 Φεβρουαρίου 2019

Jose Mourinho escapes jail but must pay a two-million euro fine for tax fraud in Spain.https://t.co/iGURuwdrki pic.twitter.com/4PsDsV7mBa

AFP Sport (@AFP_Sport) 5 Φεβρουαρίου 2019

The pain in Spain falls mainly on Jose Mourinho as tax fraud settled in multi-million deal https://t.co/E1Y87JRL8D

— Peter Cobrin (@petertheteacher) 5 Φεβρουαρίου 2019

Φωτογραφία: reuters.com

Keywords
Τυχαία Θέματα