Ποινή φυλάκισης 19 ετών σε δάσκαλο για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών

Ποινή συνολικής κάθειρξης 19 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας σε έναν 55χρονο δάσκαλο που ενεργούσε ασελγείς πράξεις σε 10χρονες μαθήτριες του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις των γονέων δημοτικού σχολείου σε χωριό των Τρικάλων, όπου και δίδασκε ο εν λόγω δάσκαλος.

Οι εισαγγελικές αρχές της περιοχής είχαν δημοσιοποιήσει κατόπιν διάταξης, τα στοιχεία του κατηγορουμένου με στόχο να προστεθούν νέα στοιχεία

στην έρευνα. Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο και για τα οποία κρίθηκε ένοχος εν τέλει, ο δάσκαλος κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015, εν ώρα μαθημάτων προσεγγίζοντας τα θρανία τους, έσκυβε και “πείραζε” κορίτσια της Δ’ Τάξης ενώ το ίδιο έπραττε και όταν της καλούσε προκειμένου να τις εξετάσει. Αυτό σύμφωνα με όσα αποδείχθηκαν το έκανε για να ικανοποιήσει και να διεγείρει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του.

Στο δικαστήριο της Λάρισας ο κατηγορούμενος, που τον προστάτευαν αστυνομικές αρχές καθ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, καθώς στην αίθουσα βρισκόταν πολλοί γονείς οι οποίοι και κατέθεσαν, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Τόνισε μεταξύ άλλων πως οι κινήσεις του παρεξηγήθηκαν απ´ όλους χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας, σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 111 ετών (εκτιτέα τα 25) καθώς είχε κριθεί ένοχος για δύο πράξεις.
Ο δάσκαλος μετά και την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου της Λάρισας, επέστρεψε στις φυλακές όπου και βρίσκεται απο τότε (2016) που αποκαλύφθηκε η νοσηρή αυτή ιστορία.

Πηγή: Eleftheria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα