Ποια σχολεία στην Κρήτη θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Μπορεί η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» να υποχωρεί σιγά σιγά, ωστόσο, άφησε πίσω της τσουχτερό κρύο, χιονισμένα τοπία και… κλειστά σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο 8 Ιανουαρίου 2020, ανοίγουν τα σχολεία μετά από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές των μαθητών, ωστόσο, σε κάποιες περιοχές της Κρήτης θα παραμείνουν κλειστά.

Στον Δήμο Οροπεδίου

Λασιθίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, λόγω προβλημάτων που έχουν καταγραφεί σε σχολικές υποδομές αλλά και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στον Δήμο.

Στον Δήμο Μυλοποτάμου

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπεύθυνου Παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου Μανούσου Κλάδου μετά την απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινου αποφασίστηκε ότι: «Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων».

Στον Δήμο Ανωγείων

Κλειστός θα είναι αύριο, και ο παιδικός σταθμός του Δήμου θα είναι κλειστός ενώ ανάλογα με τη πορεία των φαινομένων θα ληφθεί ανάλογη απόφαση τις επόμενες ώρες και για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕΜΠΕ, ο «Ηφαιστίων» έχει δημιουργήσει προβλήματα στο νομό Ρεθύμνου, όχι όμως σε έκταση που να έχει δημιουργήσει δυσπραγία στην καθημερινότητα των Ρεθυμνιωτών.

Τόσο η Πυροσβεστική όσο και η ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση με αποτέλεσμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) – στο τμήμα του νομού Ρεθύμνης- να μην υπάρχουν προβλήματα κυκλοφορίας.

Πηγή: Ποια σχολεία στην Κρήτη θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα