«Πνίγηκαν» Καβάλα και Ηλεία: Επιχείρηση μεταφοράς δύο παιδιών και εγκλωβισμοί οδηγών

Πολλά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και το προηγούμενο βράδυ σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, με την Ηλεία και την Καβάλα να αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες. Στην Καβάλα στήθηκε μάλιστα, επιχείρηση μεταφοράς δύο παιδιών, ενώ στον Πύργο συνέβησαν και εγκλωβισμοί οδηγών. Σε πολλές περιοχές υπήρξει και διακοπή ρεύματος. Υπενθυμίζεται ότι με βάση και την ΕΜΥ, από την Πέμπτη (21/11) αναμένονται επίσης, δυνατά φαινόμενα ειδικά από το μεσημέρι και μετά.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα στον νομό Καβάλας ήταν περισσότερα στα ηπειρωτικά του δήμου Παγγαίου, ενώ η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για την ασφαλή μεταφορά δύο παιδιών από το σπίτι τους. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι γονείς ανησυχούσαν για την ασφάλεια των παιδιών και ζήτησαν τη συνδρομή της υπηρεσίας προκειμένου να μεταφερθούν σε συγγενικό τους σπίτι στο χωριό Πολύστυλο.

Όπως αναφέρει το «kavalapost.gr», τα σοβαρότερα προβλήματα από τη καταρρακτώδη βροχή εντοπίστηκαν στο Κοκκινόχωμα, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και επιχειρήσεις. Συνεργεία του δήμου Παγγαίου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη και η Πυροσβεστική επιχείρησαν τα μεσάνυχτα να ανοίξουν δίοδο ώστε να υποχωρήσει ο συσσωρευμένος όγκος του νερού. Η πυροσβεστική δέχτηκε 25 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Επίσης, σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης στις Ελευθερές και στο Ελαιοχώρι εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε κολόνα της ΔΕΗ, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Η διακοπή επηρέασε και το σήμα κινητής τηλεφωνίας, ενώ στην Ελευθερούπολη έπεσε μεγάλος όγκος νερού, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα σοβαρά προβλήματα.

Πλημμύρες και εγκλωβισμοί οδηγών στην Ηλεία

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε κατά τη διάρκεια της νύχτας η δυνατή νεροποντή που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα και στην Ηλεία. Στον Πύργο, οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι θύμισαν κάτι από… Βενετία.

Ζημιές έχουν προκληθεί σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Αργυρόπουλος, στο «Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων». Το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε αρκετές περιοχές, κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή πλημμύρισαν περισσότερα από 30 σπίτια, ενώ όπως αναφέρει το «iliaive.gr» σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν από την υπερχείλιση ρέματος στη Βαρβάσαινα, ενώ υπήρξε τουλάχιστον ένα πλημμυρισμένο σπίτι στα Χαλικιάτικα. Πληροφορίες του «patrisnews.com» ανέφεραν ότι στον κεντρικό δρόμο του Λαμπετίου εγκλωβίστηκαν και οχήματα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Γιάννη Αργυρόπουλο «από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια».

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Αργυρόπουλος έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τρία συνεργεία. Ειδικότερα, συνεργείο μηχανικών προχωρά στην καταγραφή ζημιών στις υποδομές, ένα άλλο συνεργείο της Πρόνοιας καταγράφει ζημιές σε οικοσκευές σπιτιών, ενώ συνεργείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις.

Επίσης, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, «μηχανήματα καθαρίζουν δρόμους, ενώ έχουμε στείλει αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

(πληροφορίες από kavalapost.gr, iliaive.gr, patrisnews.com)

Πηγή: «Πνίγηκαν» Καβάλα και Ηλεία: Επιχείρηση μεταφοράς δύο παιδιών και εγκλωβισμοί οδηγών - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα